31.05.2018

Uudet opiskelijat, tervetuloa fysiikan laitokselle!

Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa!

Fysiikan opinnot alkavat maanantaina 3.9.2018 kello 10:15 nimenhuudolla ja tervetulotoivotuksella fysiikan laitoksen luentosalissa FYS1 (Ylistönrinne, rakennus YFL). Salin löydät esim. kampuskartan avulla tai nykäisemällä hihasta jotakuta avuliasta opiskelijaa tai laitoksen henkilökuntaa.

Nimenhuutotilaisuudessa esitellään laitoksen toimintaa ja henkilökuntaa sekä uusia opiskelijoita ohjaavat tutorit. Lisäksi jaetaan opiskeluun liittyvää materiaalia. Opintojen sujuvan käynnistymisen takia nimenhuutotilaisuuteen osallistuminen on tärkeää. Nimenhuudossa opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joilla jokaisella on oma opiskelijatutor. Tutorryhmissä aloitetaan tutustuminen laitokseen ja muihin opiskelijoihin.

Nimenhuutotilaisuuden jälkeen uusien opiskelijoiden ohjelma jatkuu reilun viikon mittaisella orientaatiojaksolla, joka on osa ensimmäistä fysiikan kurssiasi FYSP1001 Lentävä Lähtö. Lentävän Lähdön aikana tutustutaan fysiikan laitok­seen ja sen henkilö­kuntaan, fysiikan opiskeluun ja tutkimukseen sekä ennen kaikkea toisiin opiskelijoihin. Kurssin tarkoituksena on edesauttaa opintojen menestyksekästä aloitusta.

Opiskelun aloittamiseen liittyy paljon kaikenlaista asiaa ja tuutorit ja laitoksen henkilökunta auttavat mielellään, mutta sujuvan aloituksen kannalta toivomme, että Lentävään Lähtöön saapuessasi olisit jo vähintään:

• ottanut opiskelupaikan vastaan
  • ilmoittautunut läsnäolevaksi
  • tilannut opiskelijakortin
  • hakenut yliopiston verkon käyttäjätunnuksen
  • tehnyt opintotukihakemuksen.

Ohjeet tähän kaikkeen löytyvät yliopiston startti-sivulta.

Yleistä ohjeistusta opiskelijoille löytyy tiedekunnan opiskelu-ohjekeskuksesta. Lisää neuvoja saat myös tuutoriltasi sekä Lentävän Lähdön aikana sinulle nimettävältä omaopettajalta eli HOPS-ohjaajaltasi.

Muita tutustumisen arvoisia nettisivuja

Ynnä Ry eli Jyväskylän yliopiston fysiikan, matematiikan, tilastotieteen ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö. Ynnä löytyy myös facebookista.

Fysiikan aineenopettajan tai nanotieteen opinnoista kiinnostuneet voivat hakea koulutusohjelmiin heti opintojen alussa. Näistä opinnoista ja niihin hakemisesta saat myös lisätietoa Lentävän Lähdön aikana.