02.08.2018

Uudelle kemian opiskelijalle

Onnea opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan kemiaa!

Kemian opiskelusi alkaa  maanantaina 3.9. kello 9:15 nimenhuudolla ja tervetulotoivotuksella Kemian laitoksen luentosalissa Kem4 (Ylistönrinne, rakennus YSK). Salin löydät esim. kampuskartan avulla, myös tutorimme ovat aamulla paikalla opastamassa.

uudelle opiskelijalle_kemia.jpg

Nimenhuuto ja sitä seuraavat tapahtumat ovat osa ensimmäistä kemian kurssiasi KEMP010: Alkukeitos, jonka aikana tutustutaan kemian laitok­seen ja sen henkilö­kuntaan, toisiin opiskelijoihin sekä kemian opiskeluun ja tutkimukseen. Kurssin tarkoituksena on ennen kaikkea edesauttaa opintojen menestyksekästä aloitusta.

Nimenhuudossa opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joilla jokaisella on oma opiskelijatutor (tutoreiden esittelykirje). Tutorryhmissä aloitetaan tutustuminen laitokseen ja muihin opiskelijoihin. Ryhmässä täytetään myös kyselylomakkeet, joiden tarkoituksena on antaa taustatietoa opintoneuvonnan avuksi. Iltapäivällä pidetään leikkimielinen kampuskisa, jossa tutustutaan kampuksen tärkeisiin paikkoihin. Kampuskisan yhteydessä on mahdollisuus lunastaa laboratoriotakki ja suojalasit (lisätietoa radikaalin kirjeessä, pdf), joita tarvitaan jo opintojen toisena päivänä. Tarkan aikataulun omalle tutorryhmällesi saat nimenhuutotilaisuudessa, mutta voit jo etukäteen tutustua alustavaan aikatauluun (pdf). Huomaa, että aikataulua saatetaan päivittää kesän aikana.

Alkukeitos on kemian pääaineopiskelijoille pakollinen intensiivikurssi, joka suoritetaan välillä 3.9.–10.9. läsnäoloon perustuen. Mikäli sinulla on ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana tiedossa esteitä, poissa­oloista kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian kurssin vastuuopettajalle (Piia Valto, piia.k.valto@jyu.fi), jotta voimme sopia korvaavasta suorituksesta ja varmistaa, että saat kaiken tarvittavan tiedon opintojen aloitukseen liittyen. Lisää tietoa opintojen alkamisesta Kemian laitoksen fuksikirjeessä (pdf).

Opiskelun aloittamiseen liittyy paljon kaikenlaista asiaa ja tutorit ja laitoksen henkilökunta auttavat mielellään, mutta sujuvan aloituksen kannalta toivomme, että Alkukeitokseen saapuessasi olisit jo vähintään:

On suositeltavaa myös tutustua jo ennen opintojen alkamista opaskirjaan ”Opiskelu kemian laitoksella” (pdf). Yleistä ohjeistusta opiskelijoille löytyy tiedekunnan opinto-oppaasta sekä yliopiston opiskelijan ohjeista. Lisää neuvoja saat myös tutoriltasi sekä Alkukeitoksen aikana sinulle nimettävältä opinto- eli HOPS-ohjaajaltasi.

Muita tutustumisen arvoisia nettisivuja

• Kemian opiskelijajärjestö Jyväskylän yliopiston kemistit ry eli tuttavallisemmin Radikaali. Radikaali löytyy myös facebookista.
  • Kemian 1. vuoden opiskelijoille on myös oma facebook-ryhmä (JY Kemian fuksit 2018), jossa voit jo etukäteen kysellä neuvoja, tutustua tutoreihin ja toisiin fukseihin sekä saada tietoa laitoksen ja yliopiston toiminnasta.
  • Radikaalin sähköpostilista on tärkeä tiedon lähde opintojesi aikana, joten sille kannattaa myös liittyä heti kun olet aktivoinut yliopiston sähköpostiosoitteesi.

Kemian aineenopettajan tai nanotieteen opinnoista kiinnostuneet voivat hakea näihin opintosuuntiin heti opiskelujen alussa. Näistä opinnoista ja niihin hakemisesta saat myös lisätietoa Alkukeitoksen aikana.