26.06.2018

Opiskelijajärjestöjä ja -etuja

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) on yliopistomme opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö. Sen juuret ovat Kasvatusopillisen korkeakoulun oppilaskunnassa, joka perustettiin vuonna 1934. Matemaattis-Luonnontieteellisen-tiedekunnan ainejärjestöt ovat Syrinx ry (bio- ja ympäristötieteiden opiskelijat), Otsoni ry (ympäristötieteen), Radikaali ry (kemia), Ynnä ry (fysiikka, matematiikka, tilastotiede ja tietotekniikka), Tiltti ry (tilastotiede)

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY)JYY

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskuntaan kuuluu noin 12 000 jäsentä. JYY ajaa opiskelijoiden etuja sekä yliopistolla että sen ulkopuolella. Samalla ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden yhteiskunnalliseen toimintaan, kulttuuritoimintaan tai rentoon yhdessäoloon muuten vain. JYY:n jäsenenä sinulla on mahdollisuus käyttää hyväksesi ylioppilaskunnan vippikassaa ja vuokratakausta. Ylioppilaskunnalla on lisäksi erilaisia lainattavia tavaroita. JYY:n jäsenet ovat myös osa valtakunnallista opiskelijajärjestöä Suomen ylioppilaskuntien liittoa SYL:iä. SYL edustaa Suomen korkeakouluopiskelijoita valtiovaltaan ja muihin sidosryhmiin päin. Ylioppilaskunnan puoleen voi kääntyä mm. opinto-oikeusturvaan, toimeentuloon ja syrjintään liittyvissä kysymyksissä.

JYY:n jäseniä ovat kaikki, jotka ovat maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Jäsenyys todistetaan opiskelijakortilla, johon jäsenmaksun suorittamisen jälkeen liimataan vuosittain tarra. Opiskelijakortilla saat alennuksia esim. Matkahuollosta, VR:ltä, opiskelijaruokaloista sekä useista liikkeistä ja palveluista. Edut saat esittämällä opiskelijakorttisi asianomaisessa liikkeessä. Opiskelijakortilla perustutkinto-opiskelija saa Kelan myöntämän ateriatuen opiskelijaravintoloissa. Kampusalueella ateriatuen saa Ilokiven lisäksi seuraavissa Semman ravintoloissa: Tilia (T), Libri (B), Lozzi (P) ja Musica (M) sekä Ruusupuistossa ravintola Unossa. Mattilanniemessä voi ruokailla Maijassa (MaA) ja Piatossa (Agora). Jyväsjärven toisella puolella sijaitsevat Ylistö (YFL) ja Kvarkki (YK).

Tiedekunnan ainejärjestöt

Syrinx rysyrinx

Syrinx ry on Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden opiskelijoiden ainejärjestö, joka järjestää kulttuuri- ja liikuntatapahtumia, kuten jokaviikkoisen liikuntavuoron, perinteiset syys- ja kevätretket sekä erilaisia ekskursiotapahtumia jäsenilleen. Yhteydet muihin biologeihin ympäri Suomen ovat vahvat.

Otsoni ryotsoni

Otsoni edustaa ympäristötieteen opiskelijoita yliopistoelämässä, edistää ymppiläisten tunnettuutta ja järjestää yhteistoimintaa, kuten retkiä, ekskursioita, saunailtoja ja alumnitapaamisia.

Jyväskylän yliopiston kemistit ryradikaali

Jyväskylän yliopiston kemistit ry:n eli ns. Radikaalin toiminnan tarkoituksena on ylläpitää hyvää yhteishenkeä kemian opiskelijoiden välillä. Radikaali järjestää monenlaisia tapahtumia, tuo opiskelijoiden ääntä kuuluviin laitoksella sekä myy haalarimerkkien lisäksi labratyötakkeja sekä suojalaseja.

Ynnä ry                                                                               Ynna.png

Ynnä on Jyväskylän yliopiston fysiikan, matematiikan, tilastotieteen ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestö, joka on perustettu vuonna 1966. Ynnän tarkoitus on tukea jäsentensä opintoja, harrastuksia ja vapaa-ajan aktiviteetteja sekä toimia yhdyssiteenä opiskelijoiden, laitoksen ja tiedekunnan välillä. Ainejärjestönä Ynnä pyrkii valvomaan opetuksen laatua, parantamaan opiskeluolosuhteita, ja järjestämään jäsenistölle mahdollisimman monipuolisia vapaa-ajan tapahtumia.

Tiltti rytiltti

Tiltti on tilastotieteen opiskelijoiden pieni ja tiivis ainejärjestö. Tiltti järjestää monenlaista urheilu- ja muita vapaa-ajantapahtumia.