23.10.2017

Palkitsevinta on onnistuminen

Riikka Marttila-kuva.jpg

 

Riikka Marttila

  • Data-analyytikko, Bitfactor
  • Valmistunut vuonna 2014 pääaineena tilastotiede

 

Olin Helsingissä Telialla töissä, mutta halusin palata takaisin Ouluun. Otin yhteyttä oululaiseen kasvuyritykseen nimeltä Bitfactor, joka laajensi juuri palvelutarjontaansa big data puolelle. Näin päädyin nykyiseen työhöni.

Opiskelu antoi hyvät eväät työelämään, mutta töissä olen oppinut paljon uutta. Opintojen jälkeen ei juuri siistejä aineistoja ole ollut vaan suurin osa ajasta menee datan pyörittelyyn ennen kuin varsinaisia malleja pääsee rakentamaan. Opinnoissa voisi ollakin enemmän tehtäviä isojen aineistojen kanssa ja ylipäätään datan muokkauksen kanssa. Jos nyt saisin valita, mitä opiskelisin lisää, valitsisin tietotekniikan. Työssäni tarvitsen monenlaisia taitoja. Näistä tärkeimpiä ovat erilaiset teknologiat sekä algoritmit ja tilastollinen mallintaminen.

Opiskelu antoi hyvät eväät työelämään, mutta töissä olen oppinut paljon uutta.

Koen, että työssäni siisteintä ja palkitsevinta on toimiminen eri toimialoilla laidasta laitaan. Jokainen asiakas innostaa uudella tavalla ja samalla näkee datan erilaiset mahdollisuudet eri toimialoilla. Parasta on myös asioiden loppuun saattaminen usein aika hektisellä aikataululla. Minulle sopii paremmin työ, jossa tehtävien sykli on nopeaa ja asioita saatetaan loppuun.

Pitkäjänteisyys kannattaa

Tällä hetkellä työtilanne on erinomainen erityisesti pääkaupunkiseudulla. Muutama vuosi sitten työtilanne ei ollut yhtä hyvä ja alussa hain sellaisiakin työpaikkoja, jotka eivät suoraan omaa unelmatyötä tai opintotaustaa vastanneet. Maltti on valttia ja nyt en osaa sanoa mitään, mitä tämän hetkisestä työpaikasta kaipaisin. Rohkeasti kokeilemalla löytyy varmasti itselle mieluinen työpaikka.

Jyväskylä oli erinomainen opiskelukaupunki ja Mattilanniemi ja Agora antoivat hyvät puitteet opiskelulle. Oli opettavaista lähteä kotikaupungista omilleen ja ottaa vastuuta arkisista asioista. Jyväskylä on kaupunkina sopivan kokoinen ja pyörällä pääsee näppärästi kaikkialle. Opiskeluajoista erityisesti mieleen jäivät ystävät, graduohjaaja Salme sekä ravintola Wilhelmiinan violetit kahvikupit. Nykyisiä opiskelijoita kehottaisin opiskelemaan pitkäjänteisesti sekä pysymään aikataulussa. Älkää ottako liikaa stressiä tai paineita, lukekaa alan blogeja ja seuratkaa työnhakuilmoituksia. Sieltä löytyy vinkkejä, mihin kannattaa myös opinnoissa panostaa.