Nanoscience Center

Nano opiskeleminen

Nanotieteissä oppiaineiden rajat hämärtyvät; biologia, kemia ja fysiikka palaavat yhteen!

Opinnot ja hakeminen

Suomenkielisessä Nanotieteiden koulutusohjelmassa opiskellaan rinnakkain kolmea tieteenalaa valmistuaen luonnontieteiden kandidaatiksi. Nanotieteiden koulutusohjelmaan voivat hakea fysiikan, kemian tai solu- ja molekyylibiologian (biologian yhteisvalinta) opintosuuntiin hyväksytyt opiskelijat. Haku tapahtuu ensimmäisen opintovuoden alussa sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijoita valitaan ohjelmaan yhteensä enintään 25 (fysiikka 10, kemia 10 sekä solu- ja molekyylibiologia 5) valintapisteiden osoittamassa järjestyksessä.

Opintoihin kuuluu fysiikan, kemian ja solu- ja molekyylibiologian lisäksi nanotieteiden kursseja. Nanotieteiden koulutusohjelma on vaativa opintopaketti, jossa on vähemmän valinnaisuutta kuin perinteisissä opintosuuntien mukaisissa ohjelmissa. Ohjelman etuna on aidosti monitieteinen osaaminen ja monipuolinen työkalupaketti.

Opiskelijat suorittavat luonnontieteen kandidaattitutkinnon opintosuuntansa mukaisesti, nanotieteiden koulutusohjelmassa.

Kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa opintojaan maisteriksi joko nanotieteiden englanninkielisessä maisteriohjelmassa Master's Programme in Nanoscience tai opintosuuntansa mukaisesti (fysiikka, kemia tai solu- ja molekyylibiologia). Nanotieteiden maisteriohjelmassa opiskellaan oman opintosuunnan lisäksi nanotieteiden ja muiden luonnontieteen alojen syventäviä erikoiskursseja. Opinnäytetöissä (pro gradu ja/tai erikoistyö) sovelletaan opiskelujen aikana kerättyä poikkitieteellistä osaamista ja ne tehdään aina nanotieteen aiheista alan tutkimusryhmistä.

  Lisätietoja

  • Lisätietoja voi kysyä osoitteesta nanoscience@jyu.fi
  • Kansainvälisistä opiskelijoista vastaa kansainvälisten asioiden suunnittelija Leena Mattila (leena.m.mattila@jyu.fi, +358 400 247 976)
  Yhteystiedot

  Nanoscience Center
  PL 35
  40014 Jyväskylän yliopisto

  S-posti: nanoscience@jyu.fi

  Katuosoite:
  Survontie 9 C
  40500 Jyväskylä

  Nanoscience Center

  NSC logo

  Laser lab europe