07.01.2019

Kansainvälinen talvikoulu avaa liikuntatieteellisen tiedekunnan kevätlukukauden

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä kahdeksas kansainvälinen talvikoulu, International Winter School in Sport Sciences (7.–18.1.2019) tuo Jyväskylään noin 40 Sport Management -alan opiskelijaa ja opettajaa eri puolilta maailmaa. 

Talvikoulun ensimmäisen viikon aiheet liittyvät talviurheilun, -matkailun ja tapahtumien markkinointiin. Lisäksi käsitellään ilmastonmuutoksesta aiheutuvia harrastamisolosuhteiden haasteita talviliikunnalle. Viikon aikana opiskelijat tutustuvat Jyväskylän Laajavuoressa sijaitsevan talviurheilukeskus Laajiksen toimintaan. Laajis tarjoaa Sport management -alan yliopisto-opiskelijoille mielenkiintoisen esimerkin siitä, minkälaisia haasteita ja mahdollisuuksia liiketoiminta talviurheilun parissa voi tänä päivänä tarjota.

Talvikoulun toisella viikolla vertaillaan eri maiden liikunnan ja urheilun hallintoa sekä organisoitumista. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on talviurheilun ja -liikunnan järjestäminen. Lisäksi tutustutaan pohjoismaiden alkuperäiskansan, saamelaisten, liikuntaan ja pohditaan alkuperäiskansojen oikeuksia. Opiskelijat hyödyntävät viikon antia laatiessaan kehittämissuunnitelman liikunnan edistämiseksi kansainvälisesti.

Luentojen lisäksi talvikoulun opiskelijat osallistuvat kahden viikon aikana monipuolisesti erilaiseen talviliikuntaan liikuntapedagogiikan loppuvaiheen opiskelijoiden ohjaamina. Talvinen liikkuminen luonnossa muun muassa hiihtäen ja patikoiden lisää ainutlaatuisella tavalla tietoa ja ymmärrystä Suomesta ja pohjoisista olosuhteista. Näin talvikoulun teoreettista antia, kuten ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä, päästään kokemaan ja pohtimaan myös käytännön kautta.

Talvikoulun opettajina toimivat liikunnan yhteiskuntatieteiden kansainväliset tutkijat ja opettajat sekä ja Sport management -alan käytännön asiantuntijat.

Lisätietoja: