07.01.2019

Kutsu tutkimukseen: Ottaako liikunta aivoon? Juokseeko ajatus liikunnan jälkeen paremmin?

Osallistu tutkimukseen ja auta ottamaan asiasta selvää! 

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta etsii 18-39-vuotiaita perusterveitä naisia ja miehiä Liikunnan aivoaallot -tutkimukseen, joka toteutetaan tammi-maaliskuussa 2019.

Tutkimuksessa selvitetään akuutin liikunnan vaikutuksia mitattuun aivoaktiivisuuteen, valtimojäykkyyteen sekä edelleen tarkkaavaisuuteen ja koettuun mielihyvään. Osallistuessasi saat:

  • Tietoa kestävyyskunnostasi - saat myös harjoittelun kannalta olennaista tietoa kynnyssykkeistä ja tehoista (aerobinen ja anaerobinen kynnys)
  • Tietoa nykyaikaisista aivotutkimusmenetelmistä
  • Kaksi Finnkinon leffalippua
  • Mahdollisuuden kehonkoostumusmittaukseen (bioimpedanssimittaus) sekä lyhyeen palautekeskusteluun erillisellä kerralla.

Tutkimus sisältää kolme mittauskertaa, joista jokaisen kesto on noin 3 tuntia. Ensimmäisen tutkimuskerran aikana tutustutaan käytettäviin mittausvälineisiin ja testeihin, suoritetaan kontrollimittaukset (lepo)

sekä lopuksi ei-maksimaalinen pyöräilytesti kuntotason määrittämiseksi. Seuraavan kahden tapaamisen aikana suoritetaan 30-45 min pyöräilykuormitukset kuntotestin pohjalta. Ennen kuormitusta ja sen jälkeen mitataan aivojen sähköistä aktiivisuutta EEG:llä, tarkkaavaisuutta yksinkertaisen reagointitehtävän avulla, valtimojäykkyyttä sekä koettua mielihyvää kyselyjen avulla.

Varsinaisten tutkimuskertojen jälkeen on myös mahdollista keskustella omista tuloksistaan ja esimerkiksi kuinka kuntotestin pohjalta määritettyjä kynnyssykkeitä/tehoja voi hyödyntää omassa harjoittelussaan.

Tutkimuksen toteutuksesta vastaa aivotutkimuskeskuksen johtaja Tiina Parviainen.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Santtu Seipäjärvi
Tutkimusavustaja
samaseip@jyu.fi
0405372951