07.02.2019

Liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelijat valitsivat "Havinan" suunnittelukilpailun parhaaksi työksi

Liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelijat arvioivat kolmannen kerran Lappset Group Oy:n järjestämässä kilpailussa liikunnan näkökulmasta parhaimman suunnitelman. Tänä vuonna suunnittelun kohteena oli Espoon Kaitaanlaakson viheralue. Liikuntalaisten valitsema suunnitelma on nimeltään Havina, jossa ”liikkumismahdollisuudet ovat sopusoinnussa luonnon kanssa pitkospuureitein ja kalliopoluin. Ehdotuksessa on myös hyvin huomioitu työmatkapyöräilijöiden tarpeet sekä eri ikäpolvien kokemuksellinen yhdessä tekeminen.” Suunnitelman olivat laatineet Tiina Pirinen ja Sara Pelto-Knuutila Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Opiskelijat ovat antavat kirjallisen palautteen myös kaikille kilpailuun osallistuneille viheralan opiskelijoille, jotka ovat kokeneet liikuntalaisilta saamansa palautteen erittäin tärkeäksi ja kannustavaksi kilpailun varsinaisen raadin antaman palautteen lisäksi. Liikunnan opiskelijoiden osallistumisen ideoi liikunnan yhteiskuntatieteiden alumni, Lappset Oy:n konseptipäällikkö Aarni Mertala ja opintojakson käytännön toteutuksesta vastaava yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas.

Ensi vuonna opiskelijat yhdistävät teorian ja käytännön arvioidessaan Imatralle sijoittuvan suunnitelman.

Lisätietoa kilpailusta löytyy kilpailuohjelmasta.