09.08.2018

Uimahallien ja jäähallien energiankulutuksen seuranta

uimahallien ja jäähallien energiankulutuksen seuranta osaksi Lipas-järjestelmää

Lipas-järjestelmän laajeneminen aloitettiin keväällä 2018

Uimahallien ja jäähallien energiankulutusten seurantaa ja energiatehokkuuden parantamista varten kehiteyt uudet uimahalli- ja jäähalliportaalit on avattu. Pääset tutustumaan uusiin portaaleihin osoitteessa 

https://uimahallit.lipas.fi/ ja 

https://jaahallit.lipas.fi/

Ensimmäinen julkaistu versio on minimiversio, jota laajennetaan käyttäjien toiveiden mukaisesti. Katso tästä lisätietoja ensimmäisestä versiosta: esitys 1 2018

 

Katso tästä Liikunnan ammattilainen- lehden juttu aiheesta: SLA-juttu2018

Portaalien ja Lipas-järjestelmien seuraavaa kehitysversiota voi tarkastelle osoitteessa http://lipas-dev.cc.jyu.fi. Tämä kehitysversio voi muuttua päivittäin. Kehitysversiossa on tällä hetkellä näkyvissä uimahalliportaaliin ja jäähalliportaalin liittyviä sisältöjä, ja samaan ympäristöön tuodaan myös uuden Lipas-järjestelmän osia. Kehitysversion tiedot eivät ole yhteydessä oikeaan tietokantaan eivätkä tiedot myöskään tallennu minnekään. Kommentteja ja kysymyksiä voi esittää Valtteri Harmaiselle

Aikataulu ja eteneminen

Uimahalli- ja jäähalliportaalien kehittäminen Lipas-projektin toimesta aloitettiin 1.4.2018. Kehittämisen teknisestä tekemisestä vastaa kehittämispäällikkö Valtteri Harmainen. Kirsi Vehkakoski Lipas-projektin projektipäällikkönä vastaa projektin verkostoyhteistyöstä ja markkinoinnista. Kehittämistyötä ohjaavat Lipas-projektin ohjausryhmä ja uimahallien ja jäähallien asiantuntijat eri organisaatioista. Tavoitteena oli saada auki portaalien minimiversiot elokuussa 2018, ja käyttäjäpalautteen perusteella kehittää toimintoja eteenpäin.

Mikäli haluat osallistua uimahalli- ja jäähalliportaalien kehittämiseen, ota yhteyttä Kirsi Vehkakoskeen (puh. 0400 247 980) tai Valtteri Harmaiseen. Osallistumisen tapoja on useita:

Joka toinen perjantai järjestämme Skype-demon jossa esitellään kehittämistyön edistymistä ja keskustellaan tulevista kehittämisaskelista. Kysy lisää! 

Demopäivät kesällä ja syksyllä 2018 ovat: 17.8. klo 13

31.8. klo 13- jne.

Demot jatkuvat (kunnes toisin päätetään) Valtteri Harmaisen vetäminä joka toinen perjantai. 

Mikäli haluat osallistua demoon, ole hyvä ja ilmoittaudu Valtteri Harmaiselle, niin lähetämme sinulle osallistumislinkin skype-kokoukseen!  

Voit myös esittää vapaamuotoisesti toiveita tai kommentteja sähköpostilla, puhelimitse tai tapaamisessa.

 

 

Kehittämistyöhön on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tutkimus- ja kehittämisavustuksista.