31.01.2019

Uimahalliportaali ja jäähalliportaali siirtyivät osaksi Lipas-järjestelmää

Tausta

Lipas- järjestelmä on uudistumassa. Liikuntapaikkojen tietojen keruuseen keskittynyt nykyinen Lipas liikuntapaikat.fi - järjestelmä on avattu 2013, ja kaipaa uusia toimintoja sekä monipuolisempaa sisältöä ja ominaisuuksia. Ensimmäisenä uudistuksena toteutetaan uimahalli- ja jäähalliportaalien sisältöjen integrointi uuteen Lipakseen.  Vanha Lipas-järjestelmä jatkaa toimintaansa kunnes uusi järjestelmä on käyttökunnossa. Siirtymäajalla käytetään rinnakkain uutta ja vanhaa Lipasta. 

Kehittäminen toteutetaan Lipas-projektin omana työnä yhteistyössä alan asiantuntijoiden, kuntien, lajiliittojen, ministeriön ja muiden sidosryhmien kanssa. Toteutus etenee Lean- menetelmiin pohjautuen vuorovaikutuksessa sidosryhmien kanssa.

Uimahallien ja jäähallien energiankulutustiedot osaksi Lipasta

VTT  päätti keväällä 2018 luopua Uimahalliportaalin ja Jäähalliportaalin ylläpidosta. Portaalien tietosisällön päätettiin tuoda osaksi Lipas-järjestelmää Opetus- ja kulttuuriministeriön, VTT:n ja Jyväskylän yliopiston yhteisellä päätöksellä. Uimahalli- ja jäähalliportaalien kehittäminen käynnisti koko Lipas-järjestelmän uudistamisen. Kehittämistyö toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Lipas-projektin, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä alan asiantuntijoiden kanssa.

Uudet uimahalliportaali ja jäähalliportaalit on avattu osoitteissa:

https://uimahallit.lipas.fi/

https://jaahallit.lipas.fi/

Lipas-projekti ja uimahalli- ja jäähalliportaalien kehittäminen on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisen tutkimus- ja kehittämisvaroista. Uusi Lipas liikuntapaikat.fi avataan keväällä 2019. 

Mäntän jäähalli Pihlajalinna Areena on esimerkki energiatehokkaasti hoidetusta jäähallista. Katso tästä esittelyvideo hallista!

https://youtu.be/-tIpUzQXZB8