Liikuntapaikat.fi

etusivukuva

LIPAS Liikuntapaikat.fi infosivut

www.lipasinfo.fi-sivuilta löytyy keskeinen Lipas liikuntapaikat.fi - järjestelmää, tietokantaa ja sen hyödyntämistä koskeva tieto.

LIPAS - järjestelmästä löydät liikuntapaikat avoimena datana

Lipas on valtakunnallinen ja julkinen liikunnan paikkatietojärjestelmä, jota hallinnoi Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Lipaksessa on tietoa Suomen liikuntapaikoista, virkistysalueista, ulkoilureiteistä ja liikuntatoimen taloudesta. Lipaksen tietosisällön tuottavat pääasiallisesti liikuntatoimen asiantuntijat kunnissa. Lipas-tietokannan perustehtävä on koota kuntien liikuntapaikat, reitit ja virkistysalueet yhteen tietokantaan ja jakaa aineistoa kaikille tarvitsijoille avoimena datana.

Nykyinen www-sovellus on avattu vuonna 2013. Lipas- tietokannan tietosisältö on avointa tietoaineistoa ja Lipaksen wms- ja wfs- ja rest- rajapinnat toimivat avoimina maksuttomina rajapintoina. Rajapintoja hyödyntää jo usea eri palveluntarjoaja. Selainkäyttäjille Lipas-tietokanta avautuu helpoiten www-sovelluksen kautta (Liikuntapaikat.fi). Lipaksen tietosisältö pyritään pitämään kattavana ja ajantasaisena.

Lipaksen karttakäyttöliittymän ja raporttihakuihin pääset osoitteella www.liikuntapaikat.fi

Lipas-järjestelmään liittyvät ohjeet ja muut tiedot on koottu www.lipasinfo.fi -sivustolle Jyväskylän yliopiston verkkosivuston alaisuuteen.Liikuntapaikat.fi löytyy myös Facebookista.  Lataa tästä Lipas liikuntapaikat.fi esittely!
Tästä voit ladata Lipas Liikuntapaikat.fi esiteen 2017.

Lipaskuva

 

Tietojen tallentajille:

Lipaksen tallennusosioon pääsee kirjautumaan suoraan Lipas- sovelluksessa. Käyttäjätunnusta voi pyytää lipasinfo@jyu.fi.

Lipas liikuntapaikat.fi -järjestelmä toimii kaikilla selaimilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Virhetilanteista pyydämme ilmoittamaan lipasinfo@jyu.fi  - osoitteeseen sähköpostilla.

 

 

  

Yhteystiedot ja käyttäjätuki

Lipas -projekti
Liikuntatieteellinen tiedekunta
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto
 www.liikuntapaikat.fi

Projektipäällikkö Kirsi Vehkakoski
kirsi.vehkakoski@jyu.fi
puh. 0400-247 980

 

 

 logo