Liikuntapaikat.fi

Käyttöohjeet ja käyttäjätunnukset

Lipas liikuntapaikat.fi järjestelmän käyttöohjeet

Käyttäjätunnukset

Liikuntapaikkjen, ulkoilureittien ja virkistysalueiden tietoja ylläpidetään Liikuntapaikat.fi -sovelluksella internet-selaimella. Tietojen ylläpitäjinä Lipas liikuntapaikat.fi -järjestelmässä toimivat pääsääntöisesti kuntien liikuntatoimen viranhaltijat ja muut liikuntapaikkojen hoidosta tai hallinnoista vastaavat tahot (esimerkiksi virkistysalueyhdistykset). Tietojen ylläpitoa varten tarvitaan käyttäjätunnus. Käyttäjätunnus voidaan luoda kuntakohtaiseksi ja/tai liikuntapaikkatyyppikohtaiseksi ja/tai useaan kuntaan yhtä aikaa.

Mikäli toimit kuntasi Lipas -päivittäjänä, tilaa itsellesi käyttäjätunnus sähköpostilla osoitteesta lipasinfo@jyu.fi. Myös unohtuneita tunnuksia ja salasanoja voi kysellä lipasinfo@jyu.fi - osoitteesta.

Lipas- päivittäjistä ylläpidetään henkilörekisteriä, jonka henkilörekisteriselosteeseen voi tutustua tästä. Päivittäjistä kerätään vain välttämättömät tiedot eikä henkilötietoja luovuteta eteenpäin.

Tarvitsetko opastusta Lipas- järjestelmän käyttöön? Voit soittaa suoraan Kirsi Vehkakoskelle, puhelin 0400-247 980 tai kysyä lisätietoja lipasinfo@jyu.fi.

 

Käyttöohjeet

Tälle sivulle on kerätty keskeisiä tietoja Lipas- sovelluksen käytöstä ja rakenteesta. Tarjolla on ohjeita sekä tulostettavina versioina että youtube-videoina Lipasinfo-kanavalla (linkit löytyvät alempaa). Olemme myös Facebookissa,https://www.facebook.com/groups/1433807493555956/

 

 

Lipas- järjestelmän käyttöohjeet (tulostettavat versiot)

Ohje Lipas-kohteen julkaisemisesta Retkikartta.fi- palvelussa (päivitetty 11.8.2017)

 

Opastusvideot Lipasinfo - kanavalla youtubessa:

  

 

Liikuntapaikoista kerättävät sijaintitiedot, perustiedot ja lisätiedot

Liikuntapaikoista kerätään sijaintitietoja (koordinaatit, katuosoite), perustietoja (esim. nimi, omistajatyyppi) ja liikuntapaikkatyyppiin liittyviä lisätietoja. Lisätietokenttiä on suuri määrä, eikä kaikista liikuntapaikoista kerätä samoja tietoja. Tärkeimmiksi lisätietokentiksi on nostettu liikuntapaikan pituus, leveys, pintamateriaali ja tieto valaistuksesta. Muut lisätiedot ovat ns. hyvä tietää- tyyppisiä tietoja, joita voi halutessaan täyttää. Excel- tiedostossa on esitetty liikuntapaikoista kerättävät tiedot tietoluokittain. Lisätietokentistä on esitetty vain yllä mainitut tärkeiksi tietokentiksi nostetut.

Listaus Lipas-tietokantaan kerättävistä perus- ja sijaintitiedoista (23.8.2017).

Liikuntapaikkatyypeittäin kerättävät lisätietokentät ja ns. pakolliset tietokentät:

 

Yhteystiedot ja käyttäjätuki

Lipas -projekti
Liikuntatieteellinen tiedekunta
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto
 www.liikuntapaikat.fi

Projektipäällikkö Kirsi Vehkakoski
kirsi.vehkakoski@jyu.fi
puh. 0400-247 980

 

 

 logo