Student Life

Opiskelijan kompassi - hyvinvoinnin verkko-ohjelma

Ok logo teksti.jpg

Opiskelijan Kompassi on tutkitusti toimiva verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma.  Opiskelijan kompassi antaa eväitä ja konkreettisia työkaluja jokapäiväisen elämän havainnoimiseen ja erilaisiin ongelmiin, joita opiskelija opintojensa aikana kohtaa. 


Kompassin tavoitteena on:

  • edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja itsetuntemusta
  • auttaa elämänhallinnan haasteisiin ja motivaatiokysymyksiin 
  • johdattaa opiskelijat tärkeiden, olennaisten ja merkityksellisten asioiden äärelle
  • ehkäistä stressiä, ahdistusta ja mielialaongelmia

 

Voit käyttää Opiskelijan Kompassia:

  • Itsenäisesti verkossa (kirjautumalla omalla JY:n käyttäjätunnuksella)

  • Ohjatusti hyvinvointivalmentajan tuella, jolloin siihen sisältyy myös henkilökohtaisia tapaamisia ja kirjallista palautetta. Henkilökohtaista ohjausta on mahdollista saada kahdesti vuodessa.

    Henkilökohtainen kontakti Opiskelijan Kompassissa antaa mahdollisuuden osallistujille keskustella ohjelman teemojen ohella myös mistä tahansa aiheesta, jonka he kokevat tällä hetkellä tärkeäksi tai haasteelliseksi. Henkilökohtainen ohjaus voi auttaa esim. selkiyttämään asioita, jotka voivat esimerkiksi olla hyvinvoinnin esteenä yleisesti, haitata opintojen sujumista tai aiheuttaa ongelmia ihmissuhteissa. 

     

Kokemuksia Opiskelijan kompassin tuettuun malliin osallistuneilta

”Sai työkaluja ongelmien käsittelyyn. Käytiin läpi juuri niitä asioita, joita halusi ja piti pohtia. Todella hyödyllinen juttu kaikille. Pakolliseksi kurssiksi kaikille opiskelijoille!”

”Ylitti odotukset, yllättävän monipuolinen. Harjoitukset ja metaforat parempi kuin pelkkä keskusteluterapia”.

”Suosittelisin Kompassia kaikille, jotka tarvitsevat tukea omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Omalla kohdallani verkko-ohjelma toimi paremmin kuin olin odottanut, oli positiivinen yllätys.”


Lisätietoja:


Tietoa Student Lifesta

Studentlife-pikkulogo

Opiskelijan asialla

Jyväskylän yliopiston kehittämä Student Life -toimintamalli yhdistää toimijoita sekä yliopistolla että sen ulkopuolella tukemaan opiskelua ja ylläpitämään opiskelukykyä. Lue lisää Student Life -ajatuksesta, toiminnasta ja kehittämistyöstä alla olevista linkeistä.

 

Student Life -kehittäminen kuuluu Strategisen kehittämisen vastuualueelle.

Lisätietoja