Student Life

Kansainvälistyminen kannattaa

Kansainvälistymistä ulkomailla, Jyväskylässä ja kotona.

Kansainvälisyys on opiskelijan elämää

Opiskelu korkeakoulussa tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia luoda kansainvälisiä kontakteja, laajentaa kulttuurintuntemustaan ja opiskella tai työskennellä ulkomailla. Tilaisuuksiin kannattaa tarttua ja jokainen voi varmasti löytää itselleen sopivat keinot. Tällä sivulla luodaan kokonaiskuva siihen, mistä kansainvälistymisestä kiinnostuneen kannattaa lähteä etsimään tietoa esimerkiksi vaihto-ohjelmista tai työharjoittelusta, ja miten kansainvälistymisvalmiuksiaan voi kehittää myös kotikentällä.

Kansainväliset palvelut tarjoaa tukea ja tietoa

Tiedekunnat ja laitokset

  • Joillakin tiedekunnilla ja laitoksilla on omat kansainvälistymissivunsa, joilta löydät tarkempaa tietoa mm. opiskelijavaihdosta kertyneistä kokemuksista ja oman alasi harjoittelupaikoista.
  • Jokaisella laitoksella on oma kansainvälisten asioiden yhdyshenkilönsä, joka vastaa laitoksen opiskelijavaihtokohteista. Ennen vaihtoon hakeutumista on hyvä keskustella opintosuunnitelmasta ja korvaavuuksista laitoksen kv. yhdyshenkilön tai muun tehtävään nimetyn henkilön kanssa.

Kielikeskus

Kielikeskuksen kieli-, kulttuuri- ja viestintäopinnot auttavat sinua kehittämään kansainvälistymisvalmiuksiasi.

Ohjeita

Kansainvälistyminen kotimaassa

Kotikansainvälistymisestä voit lukea myös kv-palveluiden sivuilta.

Kv-opiskelijajärjestöt

  • Erasmus Student Network (ESN) on opiskelijaorganisaatio, joka ajaa vaihto-opiskelijoiden etuja ja järjestää erilaisia tapahtumia ja matkoja suomalaisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille.
  • AIESEC tarjoaa mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen

JYY

  • JYY:n kv-valiokunta: Suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden yhteisen valiokunnan tapaamisissa tarkastellaan (yliopisto)maailmaa kansainvälisyyden näkökulmasta.
  • Kysy lisää JYYn kv-sihteeriltä.

Huomioi myös nämä!

  • Monikulttuurikeskus ja galleria Gloria tuottaa monikulttuurista toimintaa kaikille jyväskyläläisille vuorovaikutuksessa kävijöiden kanssa. Glorian sivuilla on listattuna myös kaupungissa toimivat kansainväliset seurat ja yhdistykset.

 

SLpalkki