KULTAKUUMETTA 
Kullankaivu ammattina ja harrastuksena
26.4.-31.8.2005Keski-Suomen luontomuseon uusi vaihtuva näyttely käsittelee Lapin kullankaivun historiaa ja nykypäivää, esitellen muun muassa kullankaivun eri tekniikoita ja menetelmiä.  

Näyttelyssä on esillä vanhoja valokuvia kullankaivajista, karttoja valtauksista, kullanhuuhdontaränni vaskooleineen, mineraalinäytteitä ja suurimpien Suomesta löydettyjen kultahippujen jäljennöksiä. Onpa näyttelyssä muutama aitokin kultahippu. 

Näyttely tuo esille myös kullankaivun ympäristölliset vaikutukset ja esittelee koneellisen kullankaivun jälkiä. 

Näyttelyn on toteuttanut Lapin Kullankaivajain Liitto ry. yhteistyössä Geologian Tutkimuskeskuksen (GTK) kanssa. Sisältösuunnittelu: Seppo J. Partanen, toteutus: Pentti Karhunen (GTK), näyttelytoimikunta: Pekka Salonen, Jouko Korhonen, Hannu Viranto, Pentti Karhunen ja Seppo J. Partanen. 

Keski-Suomen luontomuseossa esillä olevan näyttelykokonaisuuden on suunnitellut ja toteuttanut luontomuseon henkilökunta. 

Lisätietoja: Intendentti Tanja Koskela p. (014) 260 3815, tanja.koskela@bytl.jyu.fi tai luontomuseon toimisto p. (014) 260 3812/3810. 

Keski-Suomen luontomuseo on avoinna ti - pe 11 - 18 ja la – su 12 - 17. Pääsyliput 4/2 euroa. Vapaa sisäänpääsy alle 18-vuotiaille sekä museologian ja biologian opiskelijoille. Perjantaisin kaikille vapaa sisäänpääsy. Museo sijaitsee Harjun Vesilinnassa (Ihantolantie 5, Jyväskylä).


 

 

Kuvat: Geologian Tutkimuskeskuksen
Vanhat kuvat -kokoelma.