Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Arkisto Vuoden 2012 artikkelit Artikkelit 2012 Innovaatiotoiminta ennätysvauhdissa

Innovaatiotoiminta ennätysvauhdissa

tekijä: anmapava — Viimeisin muutos perjantai 01. kesäkuuta 2012, 16.36

Ideasta ilmiöksi -toiminta on viime vuosina auttanut noin 70 kehityskelpoista ideaa, tänä vuonna toimia on tehty jo 90 idean parissa. Jo kolmannen kerran järjestettyä Innovaatiotoiminnan kevätpäivää vietettiin 29.5.2012 Säynätsalon Juhlatalo Juurikkasaaressa. Tilaisuudessa kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja ja palkittiin innovaatiotoiminnassa kunnostautuneet Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun henkilökunnan jäsenet.

Lennätä ideasi lentoon palkitut onnittelemassa toisiaan (vas.) Mary Hassandra, Physical Activity for Smoking Cessation Application (Department of Sport Sciences), Liisa Kuparinen, Lemmikkiseuranta (Tietojenkäsittelytieteiden laitos), Arto Pesola, E-act (Liikuntabiologian laitos), Ulla Kiviniemi, Imago – ja käyttötuoteperhe (OKL) kunniamaininta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kultaisella donitsilla palkittiin Vuoden innovaattori Mikko Salminen, JAMK (vas.) sekä Ahkerin osallistuja Vesa Lappalainen, JYU. Lisäksi palkittiin Sillanrakentaja Aki Karjalainen, JYU sekä Kulttuurin muuttaja Pekka Jääskö, JAMK.

 

 

 

 

 

 

 

 

Signaaleja yhteiskunnan eri laidoilta toivat Lightining Talk sown keskustelijat: Pekka Walkama (toimitusjohtaja, Sininen Meteoriitti Oy), Pirkko Korhonen (TK-päällikkö, Jyväskylän Kaupunki), Kirsi Neuvonen (taidegraafikko, Copperfield Oy) ja Joni Vesalainen (toimitusjohtaja, FC JJK).

 

 

 

 

 

Pääpuhujana kuultiin tämän vuosituhannen kahden tuhannen merkittävän ajattelijan joukkoon valittua Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja Mika Aaltosta. Hänen juuri julkaistun kirjansa, Mr & Mrs future, keskeisiä teemoja ovat talous ja maailmantalous, globalisaatio ja arvomaailman uudelleen järjestäytyminen. Kysyimme Mikalta, kuinka yliopisto voi valmistautua tulevaan?

- Yksi isoimpia kysymyksiä on, kuinka voit allokoida paremmin opetuksen ja tutkimuksen resursseja. Tiedolla ja innovaatioilla tulee olla aikansa ja paikkansa. Työ ja tutkimus, joka ei löydä paikkaansa voi mennä turhaan. Allokoinnilla voidaan löytää ideat, joilla oikeasti on mahdollisuus, kertoo Aaltonen.

Aaltonen peräänkuuluttaa analyyttista metodologista otetta ympäristömme tarkasteluun. Vasta sen pohjalta voidaan käydä keskustelua tulevaisuudesta ja koota joukot opetukseen ja tutkimukseen.

- Silloin hyötyvät niin opetus, kuin tutkijat ja päätöksentekijät, summaa Aaltonen.

Ideasta ilmiöksi -toiminta pyrkii palvelemaan tutkimustulosten kaupallistamista ja innovatiivista liiketoiminnan kehittämistä. Mistä löytyvät tulevaisuuden markkinat?

- Uskon, että ne löytyvät Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Jos mietitään ihmisten elämää, arkea ja työntekoa, niin henkisen hyvinvoinnin markkinat kasvavat, toteaa Aaltonen.

Olemmeko sitten tulevaisuudessa onnellisia vai onnettomia?

- Jo kysymys itsessään on paradigmaattinen. Se edustaa sitä muutosta jota kohti olemme menossa. Jos katsomme tulevaan, nousevat henkinen hyvinvointi ja toimet sen parissa yhä merkittävämmiksi, ennustaa Aaltonen.

teksti ja kuvat: Anne Vartiainen

Jaa |
JYU somessa