Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Arkisto Vuoden 2014 artikkelit Tapahtumat Lasten kielileirin loppujuhlassa laulettiin ja tanssittiin

Lasten kielileirin loppujuhlassa laulettiin ja tanssittiin

tekijä: Vesa Holm Viimeisin muutos torstai 16. lokakuuta 2014, 15.23
Oppimisen riemu riemu oli vahvasti esillä lasten kielileirin päätösjuhlassa perjantaina 13.6., kun kymmenet alakoululaiset esittivät leiriviikon aikana valmistelemiaan esityksiä.

Kielikampuksen ja Jyväskylän kaupungin kolmatta kertaa järjestämä lasten toiminnallinen kielileiri kokosi Seminaarinmäen kampukselle viikon ajaksi joukon 8–12-vuotiaita lapsia. Viikon aikana tutustuttiin muun muassa leikkien, liikkuen ja pelaten englannin, ruotsin, saksan ja venäjän kieliin ja kulttuureihin pienryhmissä.

Juhlan aluksi laulettiin Sardiinilaulu kaikilla viikon aikana käytetyillä kielillä. Englanti 1 -ryhmän tekemän videon jälkeen ruotsi 1 -ryhmä esitti piirileikin juhannussalon ympärillä.

Eläinpuisto ja leipominen suosikkeja

Vilja, 11, ja Aada, 12, oppivat viikon aikana ruotsia erilaisten leikkien kautta.
– Kivointa oli, kun leivottiin Ahvenanmaan pannaria ja käytiin Ysitien lemmikissä. Siellä katseltiin eläimiä, otettiin kuvia ja syötiin makkaraa.

Hannu, 8, Kalle, 10, ja Aarni, 11, olivat saksan ryhmässä.
– Ei se ollut vaikeaa, paitsi ääntäminen oli aika haastavaa, pojat toteavat. Myös Hannun ja Aarnin mielestä eläinpuisto oli viikon kohokohta, Kallen mieleen oli leipominen.

Motivoituneet ja innokkaat ohjaajat

Leirin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi opettajankouluttajien opastamina joukko kieltenopettajiksi ja luokanopettajiksi opiskelevia.
– Viikko ei olisi onnistunut ilman kahtakymmentä innokasta ohjaajaamme, leirin projektisihteeri Anne-Maija Malmisalo-Lensu kiitteli.

– On ollut tosi mukava viikko, toivottavasti pääsen ensi vuonna uudestaan mukaan, englannin ryhmää vetänyt Roope Joensuu sanoo.
– Lapset olivat tosi ihania ja saivat kokea paljon monenlaista. Vaikka päivät venyivät pitkiksi, he jaksoivat innostua monenlaisista uusista asioista.

Essi Myllärisen ohjaama englannin ryhmä vieraili viikon aikana eläinpuistossa, joka tuntui olevan monen suosikki.
– Lapset saivat silittää pupuja ja näkivät strutseja ja poroja. Myös itse bussimatka Ysitien lemmikkiin taisi olla monelle elämys. Bussissa laulettiin englanniksi Piippolan vaaria, monta kertaa, se oli lasten mielestä paras laulu!

Suosio yllätti järjestäjät

Leirille pääsi 72 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Leiri tuli täyteen kahdeksassa minuutissa ilmoittautumisen auettua, yhteensä halukkaita tulijoita olisi ollut lähes 200. Järjestäjät olivat yllättyneitä leirin suosiosta.
– Lasten kiinnostus osoittaa, että kielet ovat osa arkipäivää ja niille on kysyntää, järjestäjät toteavat.

 

Teksti ja kuvat: Vesa Holm

Jaa |