Omat työkalut
Sijainti: Pääsivu Uutiset Ensi vuoden toukokuussa promovoidaan taas

Ensi vuoden toukokuussa promovoidaan taas

tekijä: Liisa Harjula Viimeisin muutos perjantai 02. helmikuuta 2018, 10.32
Jyväskylän yliopiston kymmenettä maisteri- ja tohtoripromootiota vietetään 23.-25.5.2019. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajat kävivät akateemisten perinteiden mukaisesti pyytämässä yliopiston rehtorilta lupaa maisteri- ja tohtoripromootion järjestämiseksi.

Nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävän promootion ajankohdaksi on varmistunut 23.-25.5.2019. Yliopiston ensimmäinen promootio järjestettiin vuonna 1969. Sen jälkeen promootioita on ollut vuosina 1984, 1990, 1996, 2000, 2004, 2009, 2013 ja 2016.

Kevään 2018 aikana nimitettävä promootiotoimikunta valmistelee ja järjestää promootiota yhdessä ylioppilaskunnan maisteritoimikunnan ja tiedekuntien kanssa.

Promootio on yliopiston suurin akateeminen juhla, jossa vihitään eri tieteenalojen maistereita, tohtoreita ja kunniatohtoreita. Promootiossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet ylennetään akateemisessa arvojärjestyksessä (lat. promovere: siirtää eteenpäin, edistää, ylentää) ja he saavat juhlallisessa aktissa tästä merkiksi maisterinseppeleen ja -sormuksen tai tohtorinhatun ja -miekan. Suomalainen promootioperinne on elänyt yli 800 vuotta, ja se korostaa koulutuksen korkeaa arvostusta.

Tunnelmapaloja vuoden 2016 promootiosta:

Rehtori ja JYY:n edustajatKuvassa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajat pyytämässä rehtorilta lupaa promootion järjestämiseksi vuonna 2019. Henkilöt vasemmalta lukien: JYY:n hallituksen jäsen Josefiina Hukari, hallituksen jäsen Wilma Jyrkinen ja puheenjohtaja Aapeli Tourunen sekä rehtori Keijo Hämäläinen.

Teksti: Liisa Harjula, kuva: Sari Laapotti