Omat työkalut
Kirjaudu
Sijainti: Pääsivu Uutiset Jyväskylän yliopisto sai runsaasti kiitosta viime viikolla Jyväskylässä vierailleilta suurlähettiläiltä

tekijä: Liisa Harjula Viimeisin muutos maanantai 11. syyskuuta 2017, 13.50
Jyväskylä isännöi 7.-8.9.2017 maakuntavierailua, johon osallistui 13 maan suurlähettiläät, osa puolisonsa kanssa. Aiemmin Jyväskylässä ei ole yhtä aikaa vieraillut näin suurta määrää suurlähettiläitä. Vierailuille osallistui seuraavien maiden suurlähettiläät: Malesia, Iran, Italia, Japani, Israel, Liettua, Tsekin tasavalta, Kreikka, Indonesia, Argentiina, Ruotsi, Saksa ja Palestiina.

Suomen ulkoministeriö järjestää vuosittain maakuntavierailun Suomessa toimiville suurlähettiläille. Maakuntavierailujen tavoitteena on tarjota tilaisuuksia tavata yrittäjiä ja erilaisia toimijoita sekä luoda yhteyksiä.

Tänä vuonna oli Keski-Suomen vuoro esittäytyä suurlähettiläille puolisoineen. Kahden päivän vierailuun mahtui parhaita paloja arkkitehtuurista, luonnosta, dynaamisesta taloudesta, rallista, koulutuksesta ja huipputeknologiasta.

Vieraat kuuntelivat kiinnostuneina vararehtori Kaisa Miettisen koostetta Jyväskylän yliopiston vahvuuksista. Kysymyksiä sateli mm. kieliopinnoista, gerontologiasta, koulutusviennistä, monitieteellisistä hankkeista. ”Very impressive” totesi yksi aktiivisimmista kyselijöistä, Malesian suurlähettiläs Dato Blanche Olbery (kuvassa keskellä).

JYU:lla on yhteistyötä ja opiskelijavaihtoa lähes kaikkien mukana olleiden suurlähettiläiden edustamien maiden kanssa. Kansainvälisten opiskelijoiden tarinat, miksi olivat valinneet opiskelupaikakseen juuri Jyväskylän, herättivät hymyä. Opiskelijoiden mukaan Jyväskylän yliopistossa opiskelu eroaa heidän kotimaassaan opiskelusta erityisesti siinä, että täällä myös opiskelijoiden ajatuksia ja ideoita kuunnellaan, heitä kohdellaan ei vain opiskelijoina vaan kuin partnereina.

Erittäin vaikuttavaksi koettiin vierailu Aivotutkimuskeskuksessa (CIBR). Tässä vaiheessa päivän minuuttiaikataulusta jouduttiin jo joustamaan, sillä esitetyn huipputeknologian monet mahdollisuudet herättivät runsaasti keskustelua.

Taru-Maija Heilala-Rasimov, kuvat: Petteri Kivimäki