Omat työkalut
Sijainti: Pääsivu Uutiset Lämminhenkiset läksiäiset

Lämminhenkiset läksiäiset

tekijä: Leevi Sorri Viimeisin muutos keskiviikko 21. kesäkuuta 2017, 15.51
Rehtori Matti Mannisen juhlaseminaari ja muotokuvan paljastustilaisuus järjestettiin torstaina 15. kesäkuuta. Juhlaseminaari järjestettiin läksiäisinä rehtori Mannisen yli 40 vuotta kestäneen uran kunniaksi.

Kättely

Rehtori Matti Manninen vastaanotti juhlavieraat Seminarium –rakennuksella.

Normaalikoulun johtava rehtori Pekka Ruuskanen esitteli lahjaa Manniselle.

Juhlavieraat odottavaisina ennen seminaarin alkua.

”Kyky kuunnella, toimia tasapuolisesti ja hakea kompromisseja on Matille luonteenomaista”, totesi Akateemikko Risto M. Nieminen juhlapuheessaan.

Seminaarin paneelikeskustelu nosti esille yhteistyön merkityksen tutkimuksessa ja tieteessä. Panelisteina toimivat Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila, Jyväskylän yliopiston professori Taina Rantanen, RECENART Oy:n toimitusjohtaja Tiina Koivulahti sekä Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Mari Suoranta. Paneelin puheenjohtajana toimi professori Vilma Luoma-aho.

Olga Malytchevan maalaama muotokuva paljastetaan Matti Manniselle.

Rehtori Matti Manninen muotokuvineen. ”Fyysikkona minua kiehtoo kaikki, joka on uutta itselleni. Olin erityisen otettu siitä, että pääsin seuraamaan muotokuvan valmistumista vaihe vaiheelta”.

Jyväskylän yliopiston tuleva rehtori Keijo Hämäläinen luonnehti tilaisuutta lämpimäksi ja kehui muotokuvaa onnistuneeksi.

Muotokuva on tällä hetkellä sijoitettuna Seminarium-rakennuksen 1. kerroksessa olevaan yliopiston tiedemuseon Tissarin taidekokoelmatilaan, jossa siihen pääsee tutustumaan keskiviikosta perjantaihin klo 12-17 ja lauantaina klo 12-16. Maalaus on yleisön nähtävillä heinäkuun loppuun saakka.

Lue myös uutinen "Rehtori Matti Mannisen juhlaseminaari ja muotokuvan paljastustilaisuus: Tutkimusta – yksin vai yhdessä"

Kuvat: Ari Nurmela

Tekstit: Leevi Sorri