Omat työkalut
Sijainti: Pääsivu Uutiset Lihastohtori torjuu huuhaa-ahdistusta tiedolla

Lihastohtori torjuu huuhaa-ahdistusta tiedolla

tekijä: Liisa Harjula Viimeisin muutos keskiviikko 21. joulukuuta 2016, 11.03
Yliopiston tiedeviestinnän taustaryhmä palkitsi akatemiatutkija Juha Hulmin Tiedonvalo-tunnustuksella 20.12.2016 aktiivisesta tutkimustiedon levittämisestä. Diplomin luovutti vararehtori Kaisa Miettinen.

Lihastohtori
Vararehtori Kaisa Miettinen ojensi Tiedonvalo-diplomin Juha Hulmille.
Lihastohtorina tunnettu akatemiatutkija, liikuntafysiologian dosentti Juha Hulmi jakaa blogissaan näyttöön perustuvaa tietoa liikunnasta, ravitsemuksesta ja terveydestä.

- Blogi sai alkunsa keväällä 2012. Olin kirjoitellut treeniaiheisilla foorumeilla ja vastaillut ihmisten kysymyksiin, mutta koin sen liian työläänä. Blogia pitämällä on helpompi välittää tietoa ja välttää väärinymmärryksiä, Hulmi kertoo.

Hulmin Lihastohtori-blogin huima suosio kertoo siitä, että liikunta-alalla kaivataan tutkimustietoon perustuvaa opastusta. Blogia klikataan jopa 200-300 000 kertaa kuussa ja myös Hulmin Facebook-sivulla on 35 000 seuraajaa.

Treenauksesta liikkuu paljon humpuukitietoa ja osaltaan blogi syntyi myös torjumaan Hulmin huuhaa-ahdistusta.
- Omien kirjoitusteni lisäksi kutsun blogiini myös vierailevia kirjoittajia, jotta lukijat saavat ajankohtaisista aiheista parhaiden asiantuntijoiden näkemyksiä suomen kielellä.

Blogin myötä sai alkunsa myös Lihastohtori-kirja, josta on tulossa jo 5. painos.
- Kirjassa pystyn kertomaan laajemmista kokonaisuuksista. Ihmiset takertuvat usein pieniin yksityiskohtiin, kuten toistojen määrään, vaikka se mikä ratkaisee, on liikunnan ja ruokavalion kokonaisuus.

Hulmi kirjoittaa blogia vapaa-ajallaan. Siitä on ollut hyötyä myös tutkimustyössä, kun blogin kautta solmituista kontakteista on tullut tutkimuskumppaneita, viimeksi fitness-urheilijoita koskevassa tutkimuksessa.

- Opiskelijarekrytoinnin kannalta Juha Hulmin tekemä työ yliopiston ja liikuntatieteellisen tiedekunnan tunnetuksi tekemiseksi on ollut kullanarvoista, totesivat liikuntabiologian laitoksen professorit Keijo Häkkinen ja Janne Avela kakkukahveilla.

Tiedonvalo-kakkukahveilla palkitaan aktiivisia yliopiston toiminnan ja erityisesti tutkimuksen tunnettuutta lisänneitä henkilöitä ja ryhmiä. Palkinnot myöntää tiedeviestinnän taustaryhmä vararehtori Kaisa Miettisen johdolla.

Linkki Lihastohtori-blogiin: https://lihastohtori.wordpress.com/

Teksti: Liisa Harjula