Omat työkalut
Sijainti: Pääsivu Uutiset Uusi yhteistyöyliopisto Perussa

Uusi yhteistyöyliopisto Perussa

tekijä: Liisa Harjula Viimeisin muutos tiistai 29. elokuuta 2017, 11.51
Jyväskylän yliopistossa vierailee parhaillaan vararehtori Dr. José Pereyra sekä Education & Learning Management –koulutusohjelman johtaja Manuel Rodríguez Villegas perulaisesta Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas’sta (UPC). Rehtori Keijo Hämäläinen allekirjoitti 29.8. yhteistyö- ja vaihtosopimuksen yliopistojen välillä.

Vararehtori Dr. José Pereyra, rehtori Keijo Hämäläinen, koulutusohjelman johtaja Manuel Rodríguez Villegas sekä kansainvälisten palvelujen päällikkö Tuija Koponen.

UPC on vuonna 1994 perustettu dynaaminen yksityinen yliopisto Perussa. Se on Suomen Liman suurlähetystön mukaan arvioitu kolmen parhaan yliopiston joukkoon Perussa. Opiskelijamäärä on 32 000 ja yliopisto on laajentamassa koulutustaan kandi- ja maisterikoulutuksesta myös tohtorikoulutukseen.

- Sopimusaloitteen on tehnyt paikallisen Suomen suurlähetystön välittämänä UPC, joka on aktiivisesti hakenut Suomesta kumppaniyliopistoa erityisesti kasvatustieteiden alan yhteistyöhön. JYU:lla on entuudestaan kaksi yhteistyösopimusta perulaisten yliopistojen kanssa. UPC täydentää tätä verkostoa tarjoamalla hyvän valikoiman myös englanninkielisiä kursseja sekä vaihto-opiskelijoille räätälöidyn opintokokonaisuuden, jossa yhdistyvät espanjan kielen ja Perun kulttuurihistorian opinnot sekä vapaaehtoistyö kouluissa, kansainvälisten palvelujen päällikkö Tuija Koponen kertoo.