Tutkimus

Tutkimusuutisia

Tiedote Väitös: 28.4.2017 Humusjärvet luultua tuottavampia (Vesterinen)
FM Jussi Vesterisen akvaattisten tieteiden väitöskirjan ”Littoral energy pathways in highly humic boreal lakes” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Michael L. Pace (Virginian yliopisto, Yhdysvallat) ja kustoksena professori Roger Jones (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanninkielinen.
Tiedote Rahoitusta spektrikuvantamiselle – avaa uusia mahdollisuuksia biologiaan ja lääketieteeseen
Tiedote Väitös: 29.4.2017 Suomalaisten kotiseutumuseoiden digitointimahdollisuudet (Laine-Zamojska)
MA Magdalena Laine-Zamojskan museologian väitöskirjan "The Role of Small, Local History Museums in Creating Digital Heritage: the Finnish Case" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti, FT Sulevi Riukulehto (Helsingin yliopisto/Ruralia-instituutti) ja kustoksena professori Janne Vilkuna (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.
Tiedote PISA-tutkimus: Suomalaisnuoret tyytyväisiä elämäänsä
Tiedote Huono kunto ja vyötärölihavuus näkyvät nuorten valtimoissa
Tiedote Väitös: 22.4.2017 Maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden ammatillinen suomen kielen taito kehittyy työyhteisön tuella (Virtanen)
FM Aija Virtasen suomen kielen väitöskirjan "Toimijuutta toisella kielellä. Kansainvälisten sairaanhoitajaopiskelijoiden ammatillinen suomen kielen taito ja sen kehittyminen työharjoittelussa" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjinä yliopistonlehtori, dosentti Johanna Vaattovaara (Helsingin yliopisto) ja apulaisprofessori, FT Lena Näre (Helsingin yliopisto), kustoksena professori Minna Suni.
Tiedote Väitös: 21.4.2017 Hiihtelevistä tyttösistä urheilusankareiksi – median muuttuva naisurheilijakuva (Kaivosaari)
LitM Annu Kaivosaaren liikunnan yhteiskuntatieteiden väitöskirjan ”Lempeä Lydia - voimakas Björgen - Naishiihtäjien representoinnin muutokset UrheiIulehden teksteissä vuosina 1905-2010” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Juha Herkman (Helsingin yliopisto) ja kustoksena professori Hannu Itkonen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on suomenkielinen.