Tutkimus

Tutkimusuutisia

Tiedote Väitös: 27.1.2017 Uusi simulaatiomalli jäätiköiden murtumien tutkimukseen (Riikilä)
FM Timo Riikilän fysiikan väitöskirjan ”Discrete Element Model for Viscoelastic Materials with Brittle Fracture: Applications on Glacier Dynamics” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Ferenc Kun (University of Debrecen, Unkari) ja kustoksena professori Markku Kataja (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
Tiedote Monika von Bonsdorff aloittaa Työelämän tutkimus -lehden päätoimittajana
Tiedote Väitös: 20.1.2017 Nanoputkimateriaalille uusi, yksinkertainen puhdistusmenetelmä (Hokkanen)
FM Matti Hokkasen soveltavan fysiikan väitöskirjan ”On-chip Purification of Arc-discharge Synthesized Multiwalled Carbon Nanotubes via Mobile Liquid Interface” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä professori Oren Regev (Ben-Gurion University of the Negev, Israel) ja kustoksena professori Markus Ahlskog (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuus on englanninkielinen.
Tiedote Itsejärjestäytyviä nanolevyjä ja nanopalloja atomintarkoista kultananoklustereista
Tiedote Väitös: 17.1.2017 Maallikkokin kykenee hahmottamaan musiikillisia rakenteita (Hartmann)
FM Martin Hartmannin musiikkitieteen väitöskirjan ”Modelling and Prediction of Perceptual Segmentation” tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä Associate Professor Emilios Cambouropoulos (Aristotle University of Thessaloniki) ja kustoksena professori Petri Toiviainen (Jyväskylän yliopisto). Väitös on englanninkielinen.
Tiedote Johtajuudella lisää luovaa laiskottelua työhön
Tiedote Väitös: 14.1.2017 Liikunnanopettajakoulutus on muuttunut käytännönläheisyydestä monipuoliseen tieteelliseen koulutukseen (Lahti)
LitM Jukka Lahden liikuntapedagogiikan väitöskirjan "Jumpan jalanjäljiltä akateemiseen maisterintutkintoon. Jyväskylän liikunnanopettajakoulutus 1963-2013" tarkastustilaisuus. Vastaväittäjänä dosentti Arto Nevala (Itä-Suomen yliopisto) ja kustoksena emeritusprofessori Lauri Laakso (Jyväskylän yliopisto).