aloitussivulle

Suomen eduskunta

Valtioneuvosto

Ruotsin valtiopäivät

 

Perinteiset lähteet

Toimittajalle hyödyllisiä sivustoja ovat toimittajien muutoinkin seuraamat uutislähteet: eduskunta, valtioneuvosto, ministeriöt, virastot, kunnat, yritykset. Edes viranomaisilla ei ole vakiintunutta käytäntöä siitä, miten sivustojen sisältö olisi rakennettava ja millaisia tietoja niillä tulisi olla. Näin ollen sivustojen taso vaihtelee suuresti.

Perinteisten lähteiden sivustojen käyttökelpoisuuteen vaikuttaa muun muassa, miten paljon niillä on tietoja, miten usein tietoja päivitetään ja kuinka helposti haettavia tietoja sivuilta löytyy. Parhaimpia sivustoja ovat sellaiset, jotka mahdollisimman paljon alkuperäisiä asiakirjoja: lehdistötiedotteita, esityslistoja, pöytäkirjoja, muistioita jne.

Hakumahdollisuus parantaa sivustojen laatua. Yllättäen ongelmia on usein yhteystietojen löytämisessä. Hyvin suunniteltuja sivustoja on helppo käyttää puhelinluettelona.

Lähes kaikilla perinteisillä lähteillä on omat sivustonsa: mikään lista niistä ei voi olla kattava. Vain käyttökokemus kertoo, kannattaako sivustoille palata ja merkitä niiden osoite muistiin.

Linkkejä perinteisiin lähteisiin

Eduskunta
Eduskunnan sivustoilta voi etsiä kansanedustajien henkilötietoja, lakialoitteita, kirjallisia kysymyksiä ja muita asiakirjoja. http://www.eduskunta.fi/

Valtioneuvosto
Valtioneuvoston kotisivulta pääsee kiinni valtioneuvoston asiakirjoihin ja ministeriöiden sivustoille. http://www.vn.fi/

Ruotsin valtiopäivät
Ruotsin valtiopäivien sivustoilla on runsaasti asiakirjoja. http://www.riksdagen.se/