Jyväskylän yliopiston varainhankintakampanja

Nayttelyn etusivukuva

Taiteen paikka -nykytaiteen myyntinäyttely 27.-28.11. Seminariumissa

Taiteen paikka –nykytaiteen myyntinäyttely Jyväskylän yliopistolla 27–28.11.2010  - Seminaarinkatu 15, rakennus S
  • Kiitokset kaikille näyttelyssä kävijöille ja teoksia hankkineille!

 

Esillä on yli 40 tunnetun ammattitaiteilijan ja uudempien tekijöiden teoksia, kuten grafiikkaa, korutaidetta ja maalauksia. Teokset käsittelevät erilaisia teemoja, mutta yhteistä niille on puhuttelevuus sekä osallistuminen tämän päivän taidekeskusteluun.

Näyttelyyn on myös saatu 11 teoksen lahjoitus Nordean taidekokoelmasta. Nordea on lahjoittanut mm. Eero Hiirosen metallireliefin, Paul Osipowin maalauksen, Kain Tapperin ja Pentti Kaskipuron grafiikkaa. Esillä on teoksia lisäksi mm. Marita Liulialta, Pia Legarretalta, Tiina Herttualta, Tuomas Hallivuolta, Päivi Hintsaselta sekä useilta muilta.

Osana Jyväskylän yliopiston taidemyyntinäyttelyä on myös espanjalaisten nykytaiteilijoiden Kalevala-näyttely, jossa joukko espanjalaistaiteilijoita esittää oman tulkintansa Kalevalasta. Jännittävä Kalevala Granaina avautuu samana viikonloppuna Keski-Suomen museossa ja näyttelyn myyntituloista taiteilijat lahjoittavat puolet Jyväskylän yliopistolle.

Taiteen paikka-näyttelyn esittelyt

  • Yhteinen avajaisvastaanotto Kalevala Granaina-näyttelyn kanssa pidetään Keski-Suomen museolla 26.11. klo 18-20. Näyttelyt avaa rehtori Aino Sallinen.
    • KALEVALA GRANAÍNA - Kaukaisia kuvia kansalliseepoksesta 27.11.-6.2.2010

    • Opastuskierrokset: Taiteen paikka-näyttelyä ja Seminarium-rakennusta esittelevät  aiheeseen perehtyneet taide- ja kulttuurialan opiskelijat lauantaina ja sunnuntaina 27.-28.11 klo 12, 14, 16. Näyttely on avoin kaikille ja näyttelyyn osallistuminen sekä opastuskierrokset ovat maksuttomia.

 

Tervetuloa!

Taidemyyntinäyttelyn yhteystiedot

koordinaattori Teija Luukkanen-Hirvikoski
Jyväskylän yliopisto, Taiku, PL 35 (JT 121)
40014 Jyväskylän yliopisto

(014) 260 1470 ja 040 5396320
teija.luukkanen-hirvikoski@jyu.fi