Tutkimus- ja innovaatiopalvelut

Tekesin tutkimusrahoitus uudistuu Business Finland -tutkimusrahoitukseksi

 

Tekes tehostaa tutkimuksen hyödyntämistä uusien innovaatioiden lähteenä uudistamalla tutkimusorganisaatioille suunnatun rahoituksensa vuoden 2018 alusta. Uudistuksella tavoitellaan hyötyä yrityksille, tutkijoille, yhteiskunnalle ja tulevan Business Finlandin rahoitustoiminnan tehokkuudelle.

Tekes on tarttunut tunnettuun ongelmaan: tutkimusorganisaatioissa tehtävää tutkimusta ei hyödynnetä riittävästi yrityksissä. Moni innovaatio jää syntymättä ja kaikki osapuolet – tutkijat, yritykset ja yhteiskunta - kärsivät. Tekes lisää tutkimuksen vaikuttavuutta ja muokkaa tutkimusorganisaatioille suunnatun rahoituksensa verkostohankkeita synnyttäväksi.


 

Uudistuksen myötä Tekes – tai uusi Business Finland – ei enää panosta yksittäisiin tutkimusorganisaatioiden tutkimushankkeisiin, vaan tarjoaa tutkijoiden ja yritysten sparrausta liike-elämän tarpeista lähtevien verkostohankkeiden muodostamiseksi ja rahoitusta hankkeiden suunnitteluun ja läpivientiin. Merkittävä muutos on myös, että tutkimusrahoitusta voi hakea ilman hakuaikoja.


 

Lisätietoja

https://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2017/tekesin-tutkimusrahoitus-uudistuu-business-finland--tutkimusrahoitukseksi/