28.06.2018

Ohjaus maahanmuuttajille

Supporting Immigrants in Higher Education in Finland - SIMHE ohjaus ja neuvonta hakijapalveluissamme tarjoaa tukea korkeakoulutuksesta kiinnostuneille ja opiskelemaan hakeville maahanmuuttajille.
  

Jos olet muuttanut Suomeen ja tarvitset tietoa korkeakoulutuksesta, opiskelemaan hakemisesta tai korkeakoulututkintosi täydentämisestä, voit ottaa yhteyttä SIMHE ohjaukseen yliopiston hakijapalveluissa. Voit varata ajan henkilökohtaiseen ohjauskeskusteluun. Neuvontaa tarjotaan myös ryhmille. 

Ohjaus perustuu yksilölliseen keskusteluun. Keskustelussa suunnitellaan henkilön omaan koulutustaustaan, ammattiin, kielitaitoon ja kiinnostuksen kohteisiin sopiva polku korkeakouluopintoihin tai tutkinnon täydentämiseen Suomessa. Opintomahdollisuudet, hakuajat ja hakujen käytännöt vaihtelevat eri korkeakouluissa. Tämän vuoksi ohjauksessa selvitetään tarpeellisia aikatauluja ja jatkoneuvontaa. Keskustelu on luottamuksellinen. Keskustelu käydään kasvokkain, videopuheluna verkossa tai puhelimitse. Keskustelun kielet ovat suomi ja englanti, ja kesto on noin puoli tuntia. Tarpeen mukaan keskustelua voidaan jatkaa uudella tapaamisella. 

Voit varata ajan ohjauskeskusteluun sähköpostitse  tai
puhelimitse Marita Häkkinen 040 805 4913.

Ohjauksessa kartoitetaan opiskelumahdollisuuksia Jyväskylän yliopiston lisäksi suomalaisissa korkeakouluissa mukaan lukien yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Palvelu kuuluu maahanmuuton vastuukorkeakoulujen SIMHE - Supporting Immigrants in Higher Education in Finland -toimintaan.

 

SIMHE-ohjauspisteiden yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

040 805 4913

Helsingin yliopisto
 

Turun yliopisto
 

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu
simhe@oamk.fi

Hakijapalvelut:
Yliopistot
Ammattikorkeakoulut