13.08.2018

Tutustu yliopistoon


yeahjyu.png

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kaikkiaan meillä on 14 500 opiskelijaa – ja sinä voisit olla yksi heistä.

Meillä Jyväskylän yliopistossa sinä päätät: kuudessa tiedekunnassamme voit opiskella yli sataa oppiainetta. Monipuolisesta koulutustarjonnasta voit valita sivuaineesi ja rakentaa oman näköisesi ja juuri sinun tavoitteisiisi sopivan kokonaisuuden. Jyväskylän yliopisto on täynnä ainutlaatuisia mahdollisuuksia: me tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden opiskella liikuntatiedettä ainoana yliopistona Suomessa.

Opettajankoulutuksella on Jyväskylän yliopistossa pitkät perinteet - ensimmäinen opettajaseminaari perustettiin tänne jo vuonna 1863. Nykyään Jyväskylästä on mahdollista valmistua opettajaksi kasvatustieteen opintojen sekä eri oppiaineiden ja pedagogisten opintojen kautta.

Kansainvälisyys on tärkeä osa Jyväskylän yliopistoa – meillä opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa lähes sadasta eri maasta. Kansainvälisyys näkyy ja kuuluu kampuksella.

Opiskeluaika on myös hieno tilaisuus lähteä kokeilemaan siipiään ulkomaille. Jyväskylän yliopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet lähteä vaihto-opiskelijaksi korkeakouluihin ympäri maailmaa. Vaihtojakson aikana kehität kielitaitoasi, opiskelet kansainvälisessä ympäristössä ja pääset sisään vieraaseen kulttuuriin.

Welcome to Jyväskylä - Be JYUnited!

Jyväääskylä on pyöräiltävän kokoinen opiskelijakaupunki

 jyvaaskyla.jpg

Tervetuloa Jyväskylään, opiskelijoiden omaan kaupunkiin; 140 000 asukkaasta kolmannes on opiskelijoita, mikä on eniten koko Suomessa. Opiskelijat näkyvät kaupunkimme katukuvassa, kulttuurissa ja tapahtumissa.

Jyväskylässä kaikki on lähellä. Pyöräiltävän kokoisessa kaupungissa on helppoa liikkua paikasta toiseen, ja eläväinen kaupunkikulttuuri tarjoaa tekemistä aina monipuolisesta liikuntatarjonnasta teatteriin, runoklubeihin ja hyviin keikkoihin.

Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomessa kätevästi juna- ja bussiyhteyksien päässä. Koska olemme keskellä kaikkea, meiltä on lyhyt matka niin Ouluun kuin Helsinkiin.

Jyväskylässä luonto on lähellä. Metsien ympäröimä, Jyväsjärven kupeeseen aikanaan rakentunut kaupunki tarjoaa hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan ja luonnossa retkeilyyn. Pelkästään Jyväsjärvellä opiskelija voi lenkkeillä, treenata ulkoilma-kuntosalilla ja harrastaa talvisin niin matkaluistelua kuin hiihtoa. Jyväskylässä onkin erinomaiset mahdollisuudet talviurheiluun – onhan aivan keskustan tuntumassa jopa laskettelukeskus.

JYU:n puistomainen kampus sijaitsee keskellä kaupunkia, järven rannalla. Kompakti kampusalue tuo esille yliopiston yhteisöllisyyden: tuttuihin voi törmätä missä vain kampuksella.

tapahtumat.jpg
Viehättävä kampusalue on ainutlaatuinen ja merkittävä yhdistelmä 1800-luvun punatiilirakennuksia, modernia rakentamista ja Alvar Aallon arkkitehtuuria. Esimerkiksi metsäisellä Seminaarinmäellä sijaitsevaa, Aallon suunnittelemaa yliopiston päärakennusta käydään ihailemassa ulkomailta asti.

Opiskelijoiden asuntotilanne on Jyväskylässä hyvä ja opiskelija-asuntoja on runsaasti ympäri kaupunkia. Esimerkiksi lähellä keskustaa sijaitseva Kortepohjan asuinalue on opiskelijoiden kylä, jossa opiskelijoille tarjotaan monia palveluita aina ruokalasta kuntosaliin. Uusia opiskelijoille tarkoitettuja puukerrostaloja rakennetaan tälläkin hetkellä aivan kampusalueen viereen.

JYUnity - koska opiskelijaelämä on parasta elämää

Jyväskylän yliopistossa opiskelija ei jää yksin. Monimuotoinen tukijoukko pitää huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista, jaksamisesta ja oikeuksista. Alla voit tutustua niihin toimijoihin, jotka ovat tukenasi aina fuksivuodesta valmistumiseen.

jyunity2.jpg

Tutorit ottavat sinut vastaan yliopistourasi ensimmäisenä päivänä. He ovat uusien opiskelijoiden tukena ensimmäisten viikkojen ajan, tutustuttavat sinut uuteen kaupunkiin ja neuvovat käytännön asioissa.

Hyvikset ovat opiskelijoiden hyvinvointineuvojia ja tukihenkilöitä. Hyvis-toiminnan tarkoituksena on edistää ja tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijan omien tarpeiden mukaisesti. Hyvikset tukevat ja tarvittaessa myös ohjaavat hakemaan tukea haasteiden selvittämiseksi.

Student life on Jyväskylän yliopiston kehittämä toimintamalli, joka yhdistää toimijoita sekä yliopistolla että sen ulkopuolella tukemaan opiskelua ja ylläpitämään opiskelukykyä. Student Lifen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY on opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, joka auttaa ja tukee opiskelijoita opiskeluun ja yliopistomaailmaan liittyvissä asioissa. Ylioppilaskunnan laajaan vastuualueeseen kuuluvat esimerkiksi edunvalvonta, järjestö- ja harrastustoiminta, opiskelijoiden asumisratkaisut, sekä opiskelijoiden tukeminen opinnoissa ja opiskelijaelämässä.

Ainejärjestöt ovat saman oppiaineen opiskelijoiden muodostamia järjestöjä, jotka huolehtivat opiskelijoiden asioista ja järjestävät toimintaa ja tapahtumia.