Student Life

Student Life - kehittämistä ja toimintaa opiskelun tukena

Student Life –toimintamallin kokonaisuus perustuu yhtäältä koko yliopistoyhteisön osallistamiselle opiskelijoita ja opiskelua tukevaan työhön. Toisaalta se on kokonaisvaltaista tutkimusperustaista kehittämistä, joka uudistaa olemassa olevia tukimuotoja tai kehittää uusia. Kehittämistä koordinoi Student Life –ohjausryhmä strategisen kehittämisen vastuualueella toimivien suunnittelijoiden tuella. Kehittämistyön perusajatuksena on toimia aina verkostomaisesti yliopiston yksiköiden, henkilökunnan ja opiskelijoiden sekä yliopiston sidosryhmien kanssa hyödyntäen näillä olevaa asiantuntemusta.

Opiskelu osana elämää

Jotta opintosi sujuisivat, on myös elämän maistuttava. Student Life -sivusto antaa tietoa ja vinkkejä siitä, miten pidät opiskelukyvystäsi huolta, voit hyvin, saat arkesi sujumaan ja kehität valmiuksiasi opiskella, kansainvälistyä ja siirtyä työelämään. Opiskelijaelämän laatuun voit vaikuttaa parhaiten itse, mutta yliopisto ja sen yhteistyökumppanit tarjoavat tueksesi tietoa, neuvontaa ja ohjausta. Tästä kaikesta voit lukea tarkemmin alasivuilta.


Student Life word cloud, soon available in English


Kuusi teema-aluetta

Opiskelijan elämä on kokonaisuus, mutta käytännöllisyyden vuoksi se on sivustolla jaoteltu kuuteen osa-alueeseen. Linkkien kautta avautuvilta alasivuilta saat tietoa ja vinkkejä siitä, miten elämäsi olisi mahdollisimman sujuvaa, toimivaa ja rikasta.

 1. Sujuva opiskelu. Lue, miten voit tehdä opiskelustasi sujuvampaa, mistä löydät neuvoa ja tukea ja miten voit kehittää opiskelutaitojasi.
 2. Kuulu joukkoon! Yliopisto kokonaisuudessaan on yhteisö, ja sen alla toimii monenlaisia pienempiä yhteisöjä. Etsi omat joukkosi.
 3. Voi hyvin! Fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi ovat tärkeitä, jotta jaksat opiskella. Lue hyvinvointia tukevasta toiminnasta täältä.
 4. Opiskelijan arki. Päivittäisen elämän sujuminen on olennaista, jotta voisit keskittyä opintoihisi. Lue mm. asumiseen, liikkumiseen ja talouteen liittyvistä palveluista.
 5. Työ, työelämäosaaminen ja tulevaisuus. Tietoa työllistymisestä, työelämäpalveluista ja työelämätaitojen kehittämisestä.
 6. Kansainvälisty! Yliopisto-opiskelu avaa mahdollisuuksia kansainvälistymiseen, kielitaidon kehittämiseen ja verkostojen luomiseen. Niitä kannattaa hyödyntää! 

Sivuston tekemiseen on osallistunut joukko JY:n opiskelijoita. Lainaukset heiltä, ellei toisin mainita.

Palautetta, ehdotuksia, kysymyksiä? Voit ottaa meihin yhteyttä verkkolomakkeella.

  Tietoa Student Lifesta

  Studentlife-pikkulogo

  Opiskelijan asialla

  Jyväskylän yliopiston kehittämä Student Life -toimintamalli yhdistää toimijoita sekä yliopistolla että sen ulkopuolella tukemaan opiskelua ja ylläpitämään opiskelukykyä. Lue lisää Student Life -ajatuksesta, toiminnasta ja kehittämistyöstä alla olevista linkeistä.

   

  Student Life -kehittäminen kuuluu Strategisen kehittämisen vastuualueelle.

  Lisätietoja