Erikoistietoa:
Haaparousku on Suomessa eniten ostettu ruokasieni. Haaparouskun maitiaisneste muuttuu hitaasti vihertäväksi.
Käsittely:
Haaparouskua keitetään 5 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan ja suolataan.
500 g jauhelihaa
1 dl silputtua purjoa
2 kpl munia
½ dl korppujauhoja
1 dl pilkottuja ja
suolattuja haaparouskuja
½ tl valkopippuria
1 tl hienonnettua
rosmariinia
2 dl vettä
Vuoan voiteluun
margariinia
Täyte:
200 g sulatejuustoa
1 dl pilkottuja ja
suolattuja haaparouskuja
½ dl silputtua purjoa
Ohje:
Laita jauheliha kulhoon.
Lisää muut taikinaan tarvittavat ainekset sekaan. Anna taikinan seisoa
hetken ajan, jotta se tasaantuu. Haarukan avulla notkista sulatejuusto.
Lisää juuston sekaan huuhdotut, valutetut ja pilkotut haaparouskut sekä
silputtu purjo. Sekoita seosta niin kauan, että siitä tulee tasaista.
Kostuta leikkuulauta ja tee jauhelihataikinasta 0,5 senttimetrin
paksuinen levy. Jaa levystä 7x7 cm neliöitä. Laita neliöille täytettä,
kääri rullalle ja painele saumakohdat kiinni. Asettele
haaparouskukääryleet voideltuun uunivuokaan ja laita ne 225 asteiseen
uuniin 25 minuutiksi. Haaparouskukääryleitä voi tarjoilla esimerkiksi
keitettyjen perunoiden kanssa.