Erikoistietoa:
Isohapero kasvaa
nopeasti ja siksi satokauden huippu voi tulla yllättävän nopeasti, jopa
vain muutamassa päivässä.
Käsittely:
Tuoreina myytävät
isohaperot paloitellaan ostajan tarpeiden mukaisesti. Parhaiten se
säilyy, kun ennen kuivaamista sen lakki ja jalka on viipaloitu 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
Kotona käytettävät isohaperot voidaan pakastaa hauduttamisen jälkeen omassa nesteessään.
2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
2 kpl munia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl roseepippuria
2 ½ dl silputtua
isohaperoa
100 g pekonia
1 kpl sipulia
Voiteluun:
öljyä
Pinnalle
koristeluun:
silputtua ruohosipulia
ja persiljaa
Ohje:
Sekoita keskenään maito ja kermaviili. Lisää joukkoon munat, vehnäjauhot ja mausteet. Kuutioi pekoni ja hienonna sipuli. Laita ne ja silputut isohaperot seoksen sekaan. Asettele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kypsennä isohaperopiirakkaa uunin alaosassa 225 asteessa 30 minuuttia kunnes pinta on ruskea. Sirottele ruohosipuli ja persilja pinnalle juuri ennen tarjoilua.