Erikoistietoa:
Vanhemmiten
kalvashaaparouskun vaalea nahanväri haalistuu.
Käsittely:
Kalvashaaparouskua keitetään noin 5 minuuttia, jonka jälkeen se
huuhdellaan ja suolataan.
Taikina:
25 g hiivaa
4 dl maitoa
2 tl suolaa
4 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
¼ l ryöpättyjä
kalvashaaparouskuja
½ dl riisiä
½ dl kermaa
1 kpl sipulia
hyppysellinen suolaa
ja kirveliä
Ohje:
Kypsennä riisit
suolaisessa vedessä. Sen jälkeen huuhdo ne kylmällä vedellä ja valuta
vesi pois. Pilko ryöpätyt rouskut ja sipuli. Sekoita ne ja kerma riisin
joukkoon. Lisää mausteet. Täytteen tulisi olla suhteelliseen kuivahkoa,
jotta piiras kypsyy myös sisältä.