Erikoistietoa:
Kangashaperon sato on monesti runsas jo keskikesältä lähtien.
Käsittely:
Tuoreena myytävät kangashaperot on paloiteltava ostajan tarpeiden mukaisesti. Parhaiten se säilyy kuivattuna, kun sen lakki ja jalka on viipaloitu 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kuivauksessa kangashaperon väri alkaa harmaantua. Kotona käytettävät sienet voidaan pakastaa haudutuksen jälkeen omassa nesteessään.
5 kpl munia
5 dl maitoa
¼ dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
yksi valkosipulin kynsi
½ tl
yrttimaustesekoitusta
½ tl sitruunapippuria
Täyte:
300 g kangashaperoita
2 kpl keskikokoista
sipulia
1 rkl öljyä
hyppysellinen
chilipippuria
¼ tl suolaa
150 g juustoraastetta
2 rkl ruohosipulia pilkottuna
Ohje: