Erikoistietoa:
Kangasrouskun maku on hyvin kirpeä, mutta siitä huolimatta sen käytöllä on Suomessa pitkät perinteet. Värisienenä käytettäessä kangasrouskusta saadaan ruskeaa väriä.
Käsittely:
Kangasrouskua keitetään 10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan ja suolataan.
1 dl
korppujauhetta
2 dl ranskankermaa
2 kpl sipuleita
3 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl munaa
2 tl yrttisuolaa
1 tl viherpippuria
1 tl timjamia
500 g jauhelihaa
2 dl silputtuja
kangasrouskuja
150 g juustoraastetta
1 dl silputtua
ruohosipulia ja persiljaa
Laita kulhoon
ranskankerma ja sekoita sen joukkoon korppujauho. Jätä seos hetkeksi
turpoamaan. Hienonna sipulit ja lisää ne, munat ja mausteet. Laita
sekaan jauheliha ja silputut kangasrouskut. Sekoita niin kauan, että
taikina on tasainen.
Laita kostutetulle leivinpaperille taikina 25x30 senttimetrin suuruiseksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Sirottele levyn päälle juustoraaste sekä silputtu ruohosipuli ja persilja. Rullaa levy ja nosta se pellille. Nosta kangasrouskumureke uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 30–45 minuutiksi.