Erikoistietoa:
Karvarouskun maku on
tulisen kirpeä, jonka takia sitä ei käytetä ruokasienenä Keski- ja
Etelä- Euroopassa. Karvarouskusta käytetään myös nimeä karvalaukku.
Käsittely:
Ennen kuin
karvarouskusta voidaan valmistaa ruokaa, on sitä keitettävä 10
minuuttia. Sen jälkeen karvarousku huuhdellaan ja suolataan.
9 kpl tomaatteja
2 dl suolattuja
karvarouskuja
½ dl silputtua
ruohosipulia
120 g smetanaa
1 rkl timjamia tuoreena
hyppysellinen
mustapippuria
Ohje:
Viillä tomaateista lakki pois ja kaiva pois tomaattien sisukset, joita voidaan käyttää kastikkeessa. Liota ja tarvittaessa keitä suolatut karvarouskut, jotta saat suolan maun vähäisemmäksi. Valuta neste pois ja pilko sienet pieniksi paloiksi. Laita sienien sekaan silputtu ruohosipuli, smetana, hienoksi leikattu timjami ja mustapippuri. Asettele koverrettuihin tomaatteihin sienisalaatti ja laita koristeeksi timjamin töyhtö. Täytetyt tomaatit voidaan tarjoilla esimerkiksi alkupaloina.