(Rozites caperatus)
Erikoistietoa:
Kehnäsienen ulkomuoto
muuttuu huomattavasti eri kehitysvaiheissa. Ruuanlaittoon se on
parhaimmillaan, kun sienet ovat nuoria ja niiden lakki muistuttaa kelloa
tai munaa.
Käsittely:
Tuoreena myytävät kehnäsienet paloitellaan ostajan toiveiden mukaisesti. Kuivaus sopii paremmin nuoremmille sienille sillä vanhemmat sienet saattavat muuttua kuivatessa kitkerän makuisiksi. Nuoret kehnäsienet voi käyttää kokonaisina, mutta vanhempien jalka kannattaa poistaa, koska se on kuituisen sitkeä. Kotikäyttöön tarkoitetut sienet voidaan hauduttamisen jälkeen pakastaa omassa nesteessään.
400
g kehnäsieniä
2 dl vettä
1 kpl
kasvisliemikuutioita
2 rkl sitruunamehua
Kastike:
4 rkl öljyä
½ tl basilikaa
1 tl persiljaa
1 rkl soijakastiketta
Ohje:
Lisää kiehuvaan veteen
kasvisliemikuutio ja pilkotut kehnäsienet. Anna niiden kiehua noin 5
minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon
sitruunamehua. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään ja kaada se
hieman jäähtyneiden sienien sekaan.