keltahapero
(Mikael Sjölund)

 

Keltahapero

(Russula claroflava)

Erikoistietoa:

Leinikinkeltainen keltahapero erottuu hyvin maastossa. Keltahaperon maku on miedon pähkinämäinen.

Käsittely:

Keltahapero tulisi pyrkiä keräämään mahdollisimman nuorena. Tuoreena myytäessä tulisi se paloitella ostajan tarpeiden mukaisesti. Keltahapero voidaan säilöä kuivaamalla, jolloin lakki ja jalka viipaloidaan noin 5 millimetrin leveiksi viipaleiksi. Kotona käytettävä keltahapero voidaan pakastaa haudutuksen jälkeen omassa nesteessään.

Keltahaperokaviaari 

150 g hienonnettuja keltahaperoita

2 dl kermaviiliä

2 rkl sinappia

2 tl sokeria

2 tl valkoviinietikkaa

1 kpl tomaattia pieniksi paloiksi pilkottuna

1 dl purjosipuli suikaleina

hyppysellinen yrttisuolaa

 Ohje:

Sekoita tilavassa kulhossa keltahaperokaviaariin tarvittavat aineet. Tarjoillaan kylmänä esimerkiksi kalan seurana.