
Erikoistietoa:
Leinikinkeltainen
keltahapero erottuu hyvin maastossa. Keltahaperon maku on miedon
pähkinämäinen.
Käsittely:
Keltahapero tulisi
pyrkiä keräämään mahdollisimman nuorena. Tuoreena myytäessä tulisi se
paloitella ostajan tarpeiden mukaisesti. Keltahapero voidaan säilöä
kuivaamalla, jolloin lakki ja jalka viipaloidaan noin 5 millimetrin
leveiksi viipaleiksi. Kotona käytettävä keltahapero voidaan pakastaa
haudutuksen jälkeen omassa nesteessään.
150 g hienonnettuja
keltahaperoita
2 dl kermaviiliä
2 rkl sinappia
2 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 kpl tomaattia pieniksi paloiksi pilkottuna
1 dl purjosipuli
suikaleina
hyppysellinen yrttisuolaa
Sekoita tilavassa kulhossa keltahaperokaviaariin tarvittavat aineet. Tarjoillaan kylmänä esimerkiksi kalan seurana.