(Mikael Sjölund)

 

Keltavahvero eli kantarelli

(Cantharellus cibarius)

Erikoistietoa:

Keltavahvero säilyy tuoreena muita lajeja paremmin. Keltavahvero ei ole helttasieni vaan se kuuluu kääväkkäisiin. 

Käsittely:

Keltavahveroa markkinoidaan ensisijaisesti tuoreena. Laimeaan suolaliemeen purkitus on yleisin säilöntätapa. Kotona käytettävät sienet voidaan säilöä myös pakastamalla.

Juustoiset kantarellit

1 l kantarelleja

1 kpl sipuleita

1 ½ tl currya

1 dl silputtua kirveliä

100 g juustoraastetta 

Paistamiseen:

öljyä

 Ohje:

Laita pannuun hienonnetut kantarellit ja sipulit. Ruskista sipulit ja anna sienten pehmentyä. Paista ne sitten öljyssä. Lisää mausteet. Sekoita juustoraaste seoksen joukkoon hieman ennen tarjoilua.