Erikoistietoa:
Koivunpunikkitatti on ruokasienenä hyvä, mutta siitä valmistettu ruoka voi muuttua lähes mustan väriseksi sienen mallon värinmuutoksen vuoksi.
Käsittely:
Kotona käytettäväksi
tarkoitetut koivunpunikkitatit voidaan pakastaa esikäsiteltynä.
Kuivaamista varten lakki viipaloidaan pystysuunnassa ja jalka pituus- tai
poikittaissuunnassa 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Ennen
käyttöä viipaleet tulee kuivata ja kypsentää täysin kypsiksi. Huonosti
kypsennetyt koivunpunikkitatit saattavat aiheuttaa pahoinvointia tai
ripulia.
0,5 l
koivunpunikkitatteja
450 g hienonnettua
pakastepinaattia
1 kpl isoa sipulia
1,5 rkl öljyä
1 nippu ruohosipulia
pienittynä
1 nippu tilliä
hienonnettuna
200 g fetajuustoa
2 dl raejuustoa
2 kpl munia
250 g filotaikinalevyjä
3 rkl oliiviöljyä
Ohje:
Pilko punikkitatit
pieniksi paloiksi. Sulata pakastepinaatti, valuta se mahdollisimman
kuivaksi ja hienonna. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja ruskista sitä
öljyssä punikkitattien kanssa. Lisää seokseen myös hienonnettu
ruohosipuli ja tilli. Jatka hauduttamista vielä noin 5 minuuttia.
Sekoita sekaan pinaatti ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Lisää juustot ja
ota kasari pois liedeltä. Laita sekaan vielä munat.
Laita voideltuun
uunivuokaan pohjalle puolet filotaikinalevyistä. Asettele levyjen päälle
koivupunikkitatti-pinaatti seos ja laita loput levyt niiden päälle.
Kypsennä vuokaa uunissa 45 minuuttia 180 asteessa. Pinaattinen
tattivuoka voidaan tarjoilla esimerkiksi teen kanssa.