(Mikael Sjölund)

 

Lampaankääpä

(Albatrellus ovinus)

Erikoistietoa:

Lampaankääpä on hyvä ruokasieni, kun sen lakki on valkoinen tai kermanvärinen. Vanhempana, kun lakit ovat kellertyneitä tai kuparinruskeita, se ei ole enää sopiva ruuanlaittoon kitkerän makunsa takia.

Käsittely:

Lampaankääpää voi käsitellä kaikin tavoin. Suuren kokonsa ansiosta siitä on mahdollista leikata kokonaisia sienipihvejä.  

Lampaankääpäpihvit

6 kpl lampaankääpää

1 kpl munia

suolaa

valkopippuria

korppujauhoja

margariinia ja öljyä 

Ohje:

Ota puhdistetut ja lähes samankokoiset lampaankäävät ja leikkaa niistä suhteellisen paksuja levyjä. Riko munan rakenne rikki vatkaamalla ja lisää joukkoon suola ja valkopippuri. Kasta ja kääntele lampaankäävät ensin munaseoksessa ja sen jälkeen korppujauheessa. Paista pihvejä tasaisella lämmöllä pannussa niin kauan, että ne ovat pinnalta kullanruskeita. Lampaankääpäpihvejä voi tarjoilla esimerkiksi paistetun perunan kanssa.