(Craterellus cornucopioides)
Erikoistietoa:
Yli-ikäisiä
mustatorvisieniä voi olla vaikea erottaa kunnollisista, koska ulkoasu on
molemmilla hyvin samanlainen. Osittain pilaantuneet mustatorvisienet
ovat kuitenkin usein vetisiä.
Käsittely:
Multainen jalan tyviosa
tulee ottaa pois. Mustatorvisieni kannattaa halkaista, koska tötteröön,
joka on leveäsuinen ja syvä, voi tippua roskia. Tuoreet mustatorvisienet
säilyvät useita muita sieniä paremmin ilmavassa paikassa.
50
g pekonia
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 rkl mustatorvisieniä
(kuivattuja)
hyppysellinen suolaa ja
valkopippuria
Ohje:
Leikkaa pekoni suikaleisiin ja paista ne pannussa. Sekoita pekonin joukkoon vehnäjauhot ja ruskista seos. Lisää myös vesi ja kuivatut mustatorvisienet. Mausta seos ja kypsennä seosta 15 minuuttia.