Mustatorvisieni

(Craterellus cornucopioides)

Erikoistietoa:

Yli-ikäisiä mustatorvisieniä voi olla vaikea erottaa kunnollisista, koska ulkoasu on molemmilla hyvin samanlainen. Osittain pilaantuneet mustatorvisienet ovat kuitenkin usein vetisiä.

Käsittely:

Multainen jalan tyviosa tulee ottaa pois. Mustatorvisieni kannattaa halkaista, koska tötteröön, joka on leveäsuinen ja syvä, voi tippua roskia. Tuoreet mustatorvisienet säilyvät useita muita sieniä paremmin ilmavassa paikassa.

Mustatorvisienipekonikastike

50 g pekonia

1 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

2 rkl mustatorvisieniä (kuivattuja)

hyppysellinen suolaa ja valkopippuria 

Ohje:

Leikkaa pekoni suikaleisiin ja paista ne pannussa. Sekoita pekonin joukkoon vehnäjauhot ja ruskista seos. Lisää myös vesi ja kuivatut mustatorvisienet. Mausta seos ja kypsennä seosta 15 minuuttia.

(Mikael Sjölund)