(Hygrophorus camarophyllus)
Erikoistietoa:
Mustavahakas kasvaa paksusammaleisissa kuusikoissa. Sienen jalka on usein sammaleeseen uponneena ja siitä näkee vain lakin.
Käsittely:
Tuoreet mustavahakkaat paloitellaan ostajan toiveiden mukaan. Säilöttäessä sienet viipaloidaan 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi ennen kuivaamista. Kotona käytettävät mustavahakkaat voidaan myös pakastaa.
500
g kalafileitä
½ sitruunan mehu
7 dl mustavahakkaita
3 kpl keskikokoista
tomaattia
2 dl kermaa
1 tl suolaa
margariinia uunivuoan
voitelemiseen
tilliä koristeluun
Mausta sitruunan mehulla ja suolalla kalafileet. Laita ne uunivuokaan pituussuunnassa. Puhdista sienet ja pilko ne. Paista sieniä hiukan ja asettele ne kalojen päälle. Viipaloi tomaatit ja laita mustavahakkaiden päälle. Kaada kermaa hiljalleen vuokaan. Kypsennä kalapaistosta 200 asteessa 30 minuuttia. Sirottele ennen tarjoilua kypsän ruuan pinnalle tilliä.