(Mikael Sjölund)

 

Männynpunikkitatti

(Leccinum vulpinum)

Erikoistietoa:

Männynpunikkitatin malto tummuu hitaammin ja heikommin kuin muilla punikkitateilla.

Käsittely:

Männynpunikkitatit voidaan kotikäytössä säilöä pakastamalla esikäsittelyn jälkeen. Kuivaamista varten jalka viipaloidaan pituussuunnassa tai poikittaissuunnassa ja lakki pystysuunnassa 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kypsennettävä perusteellisesti.

Männynpunikkitattipata

1 kpl kukkakaalia

2 kpl porkkanaa

4 kpl perunaa

2 kpl omenaa

1 kpl purjoa

400 g pienittyjä männynpunikkitatteja

2 dl herneitä

3 dl vettä

hyppysellinen suolaa ja valkopippuria

persiljaa hienonnettuna

Ohje:

Pilko kukkakaali. Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja omenat. Laita vesi kiehumaan ja keitä porkkanoita 4 minuuttia ja laita sekaan perunat, kukkakaali, hienonnettu purjo ja pienityt männynpunikkitatit. Anna kasvisten kypsyä ja lopuksi laita joukkoon omenat ja herneet. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Ennen tarjoilua koristele männynpunikkitattipata persiljalla.