Erikoistietoa:
Männynpunikkitatin malto tummuu hitaammin ja heikommin kuin muilla punikkitateilla.
Käsittely:
Männynpunikkitatit
voidaan kotikäytössä säilöä pakastamalla esikäsittelyn jälkeen.
Kuivaamista varten jalka viipaloidaan pituussuunnassa tai
poikittaissuunnassa ja lakki pystysuunnassa 5 millimetrin paksuisiksi
viipaleiksi. Kypsennettävä perusteellisesti.
1 kpl kukkakaalia
2 kpl porkkanaa
4 kpl perunaa
2 kpl omenaa
1 kpl purjoa
400 g pienittyjä
männynpunikkitatteja
2 dl herneitä
3 dl vettä
hyppysellinen suolaa ja
valkopippuria
persiljaa hienonnettuna
Ohje:
Pilko kukkakaali. Kuori
ja paloittele porkkanat, perunat ja omenat. Laita vesi kiehumaan ja
keitä porkkanoita 4 minuuttia ja laita sekaan perunat, kukkakaali,
hienonnettu purjo ja pienityt männynpunikkitatit. Anna kasvisten kypsyä
ja lopuksi laita joukkoon omenat ja herneet. Mausta seos suolalla
ja valkopippurilla. Ennen tarjoilua koristele männynpunikkitattipata
persiljalla.