Erikoistietoa:
Suppilovahveroita on
mahdollista löytää vielä marraskuussakin ennen lumen tuloa.
Käsittely:
Suppilovahvero voidaan
säilöä hyvin kuivaamalla tai pakastamalla.
1 ½ dl suppilovahveroita
kuivattuina
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
Ohje:
Kuivatut suppilovahverot
murskataan käsin hienoksi. Sekoita ne ja hiiva haaleaan maitoon. Laita
joukkoon suola ja öljy. Vaivaa taikina. Tee löysästä taikinasta leipiä
ja asettele ne leivinpaperin päälle. Anna kohota ennen uuniin
laittamista 20 minuuttia. Pistä rieskoihin reikiä esimerkiksi
haarukalla. Paistetaan uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Suppilovahverorieskat voidaan tarjoilla lämpimänä esimerkiksi munavoin
kanssa.