(Mikael Sjölund)

 

Suppilovahvero

(Cantharellus tubaeformis)

Erikoistietoa:

Suppilovahveroita on mahdollista löytää vielä marraskuussakin ennen lumen tuloa. Sienikaupassa suppilovahveron mukana saa olla kosteikkovahveroa (Cantharellus lutescens).

Käsittely:

Suppilovahvero voidaan säilöä hyvin kuivaamalla tai pakastamalla.

Suppilovahverorieskat 

1 ½ dl suppilovahveroita kuivattuina

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

3 rkl öljyä

4 dl vehnäjauhoja

4 dl sämpyläjauhoja 

Ohje:

Kuivatut suppilovahverot murskataan käsin hienoksi. Sekoita ne ja hiiva haaleaan maitoon. Laita joukkoon suola ja öljy. Vaivaa taikina. Tee löysästä taikinasta leipiä ja asettele ne leivinpaperin päälle. Anna kohota ennen uuniin laittamista 20 minuuttia. Pistä rieskoihin reikiä esimerkiksi haarukalla. Paistetaan uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia. Suppilovahverorieskat voidaan tarjoilla lämpimänä esimerkiksi munavoin kanssa.