(Tricholoma matsutake)
Erikoistietoa:
Tuoksuvalmuskan eli matsutaken uskotaan Japanissa tuovan terveyttä, hedelmällisyyttä ja onnea. Siellä matsutakea pidettiin jumalten ruokana ja sen käyttö oli 1600–1700-luvulla sallittua vain Japanin keisarillisessa hovissa.
Käsittely
Tuoksuvalmuskaa voidaan
käyttää tuoreena tai säilöä kuivaamalla, pakastamalla tai suolattuna.
vettä
suolaa
150 g juustoa
Kastike:
3 rkl maustamatonta
jugurttia
1 sitruunan mehu
hyppysellinen sokeria
Puhdista tuoksuvalmuskat
roskista ja pilaantuneista osista. Keitä vedessä, mihin on lisätty
suola, noin 10 minuuttia. Valuta sienet mahdollisimman hyvin ja hienonna
ne. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi ja sekoita tuoksuvalmuskojen
joukkoon.
Sekoita kastikeen
ainekset keskenään ja lisää sieni-juustoseokseen. Anna salaatin olla
tunnin ajan jääkaapissa vetäytymässä ennen tarjoilua.