Erikoistietoa:
Männynherkkutatteja kuten muitakin herkkutatteja voidaan käyttää
lankojen värjäämiseen. Niistä saadaan kellanruskeita-oransseja sävyjä. Sienikaupassa eri herkkutattilajeja ei tarvitse erottaa toisistaan.
Käsittely:
Herkkutatti voidaan
säilöä pakastamalla kokonaisena. Se säilyy myös hyvin kuivattuna,
jolloin lakki viipaloidaan pystysuunnassa ja jalka pystysuunnassa tai
poikittain. Viipaleiden tulee olla noin 5 millimetrin paksuisia.
Punainen männynherkkutattikastike
½ l herkkutatin paloja
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
400 g tomaattimurskaa
1 dl kasvislientä
1 kpl valkosipulin
kynsi
½ tl basilikaa
½ rkl siirappia
Ripaus yrttisuolaa ja
valkopippuria
Halutessa 1 rkl
maissijauhoja
Ohje:
Paistetaan
männynherkkutatit ja paloitellut sipulit öljyssä. Laita sekaan
tomaattimurska ja kasvisliemi. Kiehauta noin 10 minuuttia. Lisää
mausteet ja tee kastike halutessa sakeaksi yhdellä vajaalla
ruokalusikalla maissijauhoja. Punaisen männynherkkutattikastikkeen voi
tarjoilla esimerkiksi pastan kanssa.