tammenherkkutatti
(Mauri Lahti)

 

Tammenherkkutatti

(Boletus reticulatus)

Erikoistietoa:  

Hyvin useassa kielessä tammenherkkutatin nimeksi on annettu kesäherkkutatti, koska sen satokausi alkaa aiemmin kuin herkkutatilla. Sienikaupassa eri herkkutattilajeja ei tarvitse erottaa toisistaan.

Käsittely:

Tammenherkkutatit säilötään kokonaisena pakastamalla tai kuivattuna. Kuivatessa viipaloidaan lakki pystysuunnassa ja jalka pystysuunnassa tai poikittain 5 millimetrin viipaleisiin.

Tammenherkkutattimuhennos  

½ l tuoreita tammenherkkutatteja

1 sipuli

1 ½ rkl öljyä

1 valkosipulin kynsi

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl maitoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Pinnalle:

silputtua persiljaa

 Ohje:

Hienonna sienet ja sipuli ja ruskista niitä vähän. Murskaa valkosipulin kynsi ja laita joukkoon. Lisää sirotellen vehnäjauhot ja lisää myös maito hiljalleen sekoittaen. Laita mausteet ja anna seoksen hautua noin 15 minuuttia. Laita pinnalle persiljaa tuomaan muhennokseen väriä.