Erikoistietoa:
Hyvin useassa kielessä tammenherkkutatin nimeksi on annettu kesäherkkutatti, koska sen satokausi alkaa aiemmin kuin herkkutatilla. Sienikaupassa eri herkkutattilajeja ei tarvitse erottaa toisistaan.
Käsittely:
Tammenherkkutatit
säilötään kokonaisena pakastamalla tai kuivattuna. Kuivatessa
viipaloidaan lakki pystysuunnassa ja jalka pystysuunnassa tai poikittain
5 millimetrin viipaleisiin.
½ l tuoreita
tammenherkkutatteja
1 sipuli
1 ½ rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle:silputtua persiljaa
Hienonna sienet ja
sipuli ja ruskista niitä vähän. Murskaa valkosipulin kynsi ja laita
joukkoon. Lisää sirotellen vehnäjauhot ja lisää myös maito hiljalleen
sekoittaen. Laita mausteet ja anna seoksen hautua noin 15 minuuttia.
Laita pinnalle persiljaa tuomaan muhennokseen väriä.