RAVITSEMUSTIETEEN PERUS- JA AINEOPINNOT (60 OP)
Sisältö
Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, ravitsemukseen ja elintapoihin, elintarvikkeisiin, sosiaalisessa mediassa olevaan ravitsemus- ja terveysinformaatioon ja sen arviointiin ja syömisen sosiokulttuurisiin ulottuvuuksiin. Ravitsemustieteen aineopinnoissa syvennetään perusopintoja
perehtymällä elintarviketurvallisuuteen, elintarvikeprosesseihin, terveystieteiden tutkimusmenetelmiin, ravitsemuspolitiikkaan, syömiskäyttäytymiseen ja ravitsemusfysiologiaan.
Osaamistavoitteet
Ravitsemustieteen perus- ja aineopinnot suoritettuaan opiskelija:
• ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla
• on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen
-
HUOM! Ravitsemustieteen perusteet -opintojakso on edellytyksenä Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet ja Ravitsemus ja elintavat -opintojaksoille. Perusopintokokonaisuus on suoritettava
ennen aineopintoihin siirtymistä.
Itä-Suomen yliopiston opinto-opas
Ravitsemustieteen perusopinnot (25 op)
• Ravitsemustieteen perusteet (5 op)
• Elintarvikkeet ruokavaliossa (5 op)
• Ravitsemus- ja terveysinformaatio sosiaalisessa mediassa (5 op)
• Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet (5 op)
• Ravitsemus ja elintavat (5 op)
Ravitsemustieteen aineopinnot (35 op)
• Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä (5 op)
• Elintarviketurvallisuus (5 op)
• Terveystieteiden tutkimusmenetelmien perusteet (5 op)
• Ravitsemusfysiologia (5 op)
• Elintarvikeprosessit (5 op)
• Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen (5 op)
• Ravitsemustiedon syventävä kirjatentti (5 op)
- Perusopinnoista teet ensimmäisenä Ravitsemustieteen perusteet (5 op) -opintojakson, minkä jälkeen voit suorittaa opintojaksoja vapaavalintaisessa järjestyksessä.
- Perusopinnot suoritettuasi voit halutessasi jatkaa aineopintoihin. Aineopinnoista viimeisenä suoritat Ravitsemustieteen syventävä kirjatentti -opintojakson.