Huippututkimusta ja laadukasta opetusta!

Tervetuloa matematiikan ja tilastotieteen laitokselle Mattilanniemen kampukselle. Kaupungin keskustan tuntumassa sijaitseva laitoksemme tunnetaan kansainvälisenä ja tasokkaana tiedeyhteisönä, jossa tutkimus ja opetus ovat alansa huippua. Pääalojamme ovat matemaattinen analyysi, stokastiikka, tilastotiede ja matematiikan aineenopettajakoulutus. Meiltä valmistuneet opiskelijat työllistyvät erinomaisesti erilaisiin tutkimus-, opetus- ja asiantuntijatehtäviin monille eri aloille.

Tutkimuksemme on tieteellisesti vaikuttavaa ja kansainvälisesti arvostettua. Kuulummekin merkittäviin matematiikan tutkimuksen keskittymiin sekä Suomessa että ulkomailla. Laitoksemme keskeiset tutkimusalueet ovat matemaattinen analyysi, stokastiikka, inversio-ongelmat ja tilastotiede. Laitoksemme on pärjännyt hyvin kansainvälisissä yliopistovertailuissa, kuten esimerkiksi Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä vertailussa (sijoilla 101-150 vuonna 2018 ja sijoilla 201-300 vuonna 2017), ja tutkijoillemme on myönnetty kansainvälisesti merkittäviä tutkimusrahoituksia. Laitoksemme on mukana useissa muiden korkeakoulujen kanssa yhteistyössä muodostetuissa tutkimuksen huippuyksiköissä.

Toimintamme matemaattisten aineiden tutkimus- ja opetustyössä on yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. Teemme mielellämme opetukseen ja tutkimukseen liittyvää yhteistyötä, tuottaen uusia ratkaisuja yhteiskunnan haasteisiin. Mikäli mielessäsi on uusi yhteistyöidea, älä epäröi ottaa yhteyttä.