Materiaalipankki

Etsitkö tietoa digitaalisuuteen liittyen? Digipolku-hanke kerää materiaalipankkiinsa aiemmin julkaistuja luotettavia aineistoja. Aineistot ovat kaikkien vapaasti luettavissa. Hae materiaalipankista sivun yläreunasta löytävällä haulla.

Kyberin taskutieto maatiloille

Tämän oppaan tarkoitus on antaa sinulle käytännön tietoa ja vinkkejä, jotta pystyt paremmin huomioimaan kybermaailman haasteet ja mahdollisuudetmaatilasi arjessa.

3D-tulostus tutuksi

3D-tulostus työpajan asiantuntijaluennon videointi. Asiantuntija Teemu Leppänen Jyväskylän yliopistolta.

Tero Tuovinen: 3D-tulostus

Muuramessa 4.10.2018 järjestetyn 3D-tulostus käytännössä työpajan asiantuntijaesitys. Asiantuntija Tero Tuovinen, Jyväskylän yliopisto.

Digipolun toimintaa ja tuloksia

Avoimen tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa

Avoimen tiedon hyödyntäminen liiketoiminnassa -tapahtumaan liittyviä materiaaleja löydät tästä kansiosta.
Työpajatehtävä

Työpajatehtävän avulla voit pohtia, kuinka sinä voisit hyödyntää avointa tietoa yrityksesi toiminnassa.

Spektrikameroiden toimintaperiaatteet ja soveltamiskohteet

Senop Optronicsin tiloissa 31.5.2018 järjestetyn tilaisuuden materiaalit löydät tästä kansiosta.

Digipolun tietosuojailmoitus

Tietosuojailmoitus koskien tapahtumien ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjä henkilötietoja.

3D-tulostuksen mahdollisuudet

7.5.2018 järjestettiin Saarijärvellä 3D-tulostuksen mahdollisuudet tapahtuma, jonka asiantuntijaesitykset löytyvät tästä kansiosta. 3D-tulostusta voidaan hyödyntää mm. pienoismallien, muottien ja osien tekemiseen.

Työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen

Tiedostosta löydät pohjat ja tehtävänannot Sweet Spot sekä Taivas ja helvetti -työkalujen käyttöön. Niitä voit käyttää liiketoiminnan kehittämisen apuna.

Keski-Suomen yritysten palvelukartta

Mietitkö millaista apua tai tukea voisit saada yrityksesi kehitykseen? Rahoitus- ja neuvontapalvelut, joita tarjoavat ELY-keskus, Business Finland, TE-toimisto, Finnvera ja muut Team Finland – toimijat löydät tästä tiedostosta.

Liikkuvan työn toiminnanohjaus ja reittien optimointi

13.3.2018 Jyväskylän yliopistolla pidetyn Tehokas reittien ja työn suunnittelu -tapahtuman asiantuntijoiden esitykset löydät täältä.
Olli Bräysy: Liikkuva työ ja reittien optimointi

Asiantuntija Olli Bräysy WeOptit yrityksestä piti 13.3.2018 esityksen liikkuvan työn toiminnanohjauksesta ja reittien optimoinnista. Lue ihmeessä, niin tiedät mitä optimoinnilla tarkoitetaan ja mitä sillä voi tehdä.

Jukka Toivanen: Reittien optimointi

Jukka Toivanen (Silvasti Software Oy) esitteli tilaisuudessa LogiApps-ohjelmistoa. LogiApps on ohjelmisto maantiekuljetusten ja liikkuvan työn hallintaan. Toivasen esityksen löydät tästä.

Verkkokaupan perustaminen

Tiedosto sisältää lyhyen esittelyn, mitä sinun tulisi huomioida ennen verkkokaupan perustamista ja lyhyen verkkokaupparatkaisujen vertailun.

Johdatus palvelumuotoiluun

14.2.2018 Palveluiden kehittämisen työpajassa esitelty johdatus palvelumuotoiluun.

Annemari Auvinen: Digitaalisuus palvelumuotoilussa (päivitetty versio)

Annemari Auvisen (Jyväskylän yliopisto) esitys digitaalisuudesta palvelumuotoilussa. Päivitetty versio aiemmasta esityksestä.

Maatalouden digiteknologiat

4.12. maatalouden digiteknologiat tapahtuman materiaalit löydät täältä.

Tietoturva & tietosuoja-asetus

Tästä kansiosta löydät 28.11.2017 Viitasaarella järjestetyn Tietoturva & tietosuoja -työpajan materiaalit.

Annemari Auvinen: Digitaalisuus palvelumuotoilussa

31.8.2017 palvelumuotoilu-työpajassa esitetty esitys tarjoaa esimerkkejä, mitä digitaalisuus voi olla palveluissa. Esityksen lopussa on kysymyksiä, joiden avulla voit lähteä kehittämään omia palveluitasi.

Lauri Sormunen: Tietoturva ja tietosuoja-asetus

Lauri Sormusen esitys tietoturvasta ja tietosuoja-asetuksesta. Esitys on pidetty 13.9.2017 Äänekoskella Digipolun tietoturva-työpajassa.

Kodin kyberopas - ohjeita digitaaliseen arkeen

Kodin kyberopas toimii ohjeenasi digitaaliseen arkeen. Tämä opas neuvoo huolehtimaan niistä perusasioista, jotka auttavat toimimaan turvallisesti internetissä ja ymmärtämään kyberturvallisuutta. Opas sisältää runsaasti esimerkkejä, jotka avaavat kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia.

10.5.2017 Tulevaisuus täällä tänään

Digipolku-hankkeen ja Suomen muotoilusäätiön Kesmo-hankkeen yhdessä järjestämä Tulevaisuus täällä tänään tapahtuman materiaalit löydät tästä kansiosta. Tulevaisuus täällä tänään tapahtumassa asiantuntijat kertoivat yrityksistään ja digiteknologioiden hyödyntämisestä.
Heli Kallio: Internet of Things

Asiantuntija Heli Kallio Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnasta esitteli tapahtumassa mitä on Internet of Things eli esineiden internet.

Juhani Mikkola: dronet

VideoDrone Finland Oy:n teknologijohtaja Juhani Mikkolan esitys VideoDronesta ja droneteknologioiden mahdollisuuksista.